Menu
Home
Nieuws
Partners
Opinie
Restaurants
Hotels
Entree Awards
Nieuwsbrief
Abonneren
Home
Nieuws
Partners
Opinie
Restaurants
Hotels
Entree Awards
Nieuwsbrief
Abonneren
Categorie
- Alle -
Regelgeving
Personeel
Financiën
Marketing
Innovatie
Online
Producten
Leveranciers
Fastservice
Bedrijven
Branchenieuws
Dranken
Biernieuws
Advertorial
WestCord Hotels opent nieuw hotel in de binnenstad van Delft
15-02
2022
WestCord Hotels opent een nieuw hotel in het voormalige Legermuseum in Delft. Sinds 2015 wordt dit historische complex herontwikkeld en van de hotelfunctie in het pand neemt WestCord Hotels de...
Inschrijving S.Pellegrino Young Chef Academy Competition geopend
15-02
2022
Chefs tot dertig jaar kunnen zich tot 30 april inschrijven voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022/2023. De wedstrijd vindt voor de vijfde keer plaats. Na verschillende voorrondes...
Bekendmaking Nederlandse MICHELIN sterren verplaatst naar 30 mei
14-02
2022
De bekendmaking van de Nederlandse MICHELIN sterren wordt twee maanden uitgesteld. Omwille van de huidige gezondheidscrisis heeft Michelin besloten de Michelin Star Revelation 2022 voor Nederland,...
Kevin Schlaman is de nieuwe chef-kok bij Restaurant de Echoput
14-02
2022
Het 66-jarige familiebedrijf Hotel Restaurant de Echoput van de familie Klosse heeft Kevin Schlaman (30) aangetrokken als nieuwe chef-kok. Naast een nieuwe chef-kok zijn ook de broers Jan Kees (28)...
Rens Bekkers: ‘De virtuele franchisekeuken is de toekomst’
11-02
2022
Entree besteedt komende maanden extra aandacht aan de kansen voor ondernemers op de bezorgmarkt. Dit keer gaan we in op virtueel franchisen. Al eens van gehoord? Rens Bekkers en Paul van Wijngaarden...
Twee ondernemers over verbod op plastic wegwerpverpakkingen
11-02
2022
Per 2024 gaat er een verbod gelden op eenmalige plastic maaltijdverpakkingen. Frank Streefland, chef-kok en eigenaar van restaurant De Nieuwe Polderkeuken (Stolwijk): “Meestal als er ‘duurzaam’ in de...
Gen Z op de werkvloer: 'meest positieve generatie ooit'
11-02
2022
Wat te doen met ‘de jeugd van tegenwoordig’? Generatie Z – jongeren die geboren zijn tussen 1995 en 2012 – maakt een belangrijk deel uit van de huidige horeca medewerkers. “Ze weten door alle crises...
Zó verkoop je meer: Wouter Verkerk geeft tips
10-02
2022
Slimme verkooptechnieken helpen je jouw omzet op te stuwen. Ga na wat je wil en stuur de gast de juiste richting uit. Dat wil je gast óók. Gastvrijheidsdeskundige Wouter Verkerk geeft tips. Tekst:...
Stef Driessen: 'Zó voorkom je een kredietafwijzing bij de bank'
09-02
2022
Na alle lockdowns neemt het aantal noodkredietaanvragen nog steeds toe. De kans op zo’n krediet is groot voor (horeca)ondernemers die hun terugbetaalcapaciteit kunnen onderbouwen. Toch kunnen zij ook...
Gouda viert jubileum met Kruidig Gouds 750 bier
09-02
2022
Gouda viert feest. De vijf Goudse brouwerijen brouwden ieder een bier ter ere van het 750-jarig bestaan van de stad. Een jury bepaalde op 8 februari in ABT-café De Goudse Eend welk bier het officiële...
Horeca in crisis: zo verliep het jaar voor de biermarkt
09-02
2022
Horeca in crisis. Brouwers die klappen krijgen maar evengoed de horeca steunen om dan alsnog een prijsverhoging door te voeren. Een verdere opmars van alcoholvrije bieren. En een stijging van het...
Vega(n) restaurant Rozey opent nieuwste vestiging in Amersfoort
09-02
2022
Het vega(n) restaurant Rozey opende begin februari een nieuwe locatie in Amersfoort. Na Rotterdam en Delft, is Amersfoort de derde vestiging. Foodstylist Roos Rutjes bedacht het concept. Zij wil...
Bidfood Nederland neemt horecagroothandel Zegro over
08-02
2022
Bidfood en Zegro maken vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over een overname van Zegro door Bidfood Nederland. Beide organisaties zijn al jaren actief in de regio Rotterdam en...
Roberto Payer (72): ‘Service geven is het allermoeilijkste’
08-02
2022
Wie Waldorf Astoria zegt, zegt Roberto Payer. Na een loopbaan van meer dan vijftig jaar bij Hilton, waaronder het chique hotel valt, beëindigde hij er onlangs zijn uitzonderlijk lange dienstverband....
Independent Hotel Show: ontdek de ontwikkelingen op hotelgebied
08-02
2022
Je gasten ontvangen met een persoonlijk hologram in de lobby, recycable badslippers van gebruikte PET-flessen, bacteriedodend designbehang of een compleet work-out station in de vorm van een...
Wouter Verkerk: Grensoverschrijdend gedrag is in de horeca overal
07-02
2022
We horen steeds meer verhalen over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Wouter Verkerk - spreker op het gebied van horeca en gastvrijheid en begeleider van horecaondernemers en hun teams -...
Preview: Botanische Foodhall MOUT in Venlo opent in april
07-02
2022
In april opent Foodhall MOUT in een voormalig museum in Venlo. Het is de tweede vestiging van de eigenaren Jerry de Vries en Teus Kroon. Veel oude elementen blijven bewaard, maar nieuw is de enorme...
StiBON leidt horecamedewerkers op in alle windstreken
07-02
2022
In alle regio’s kunnen horecamedewerkers nu de StiBON bieropleidingen volgen. Horecaondernemers zijn blij dat hun medewerkers redelijk dicht bij huis een stevige bieropleiding kunnen volgen. “De...
Robots in de horeca: oplossing voor personeelstekort of gimmick?
07-02
2022
Wat is de toekomst van robots in de horeca? Is het een serieuze oplossing om het personeelstekort tegen te gaan, of nog altijd meer een gimmick? “Als we de welvaart willen vasthouden zijn robots de...
Cao horeca 2022/2023: lonen stijgen en betere balans werk-privé
04-02
2022
FNV Horeca, CNV Vakmensen en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao horeca voor heel 2022 en 2023. De lonen van vakkrachten stijgen per 1 april 2022 en...
Zo bereik je als horecaondernemer jongeren via sociale media
04-02
2022
Jongeren besteden tegenwoorden meerdere uren per dag aan sociale media. Zonder dat zij het door hebben, wordt hun gedrag beïnvloed. De horecakeuze van jonge generaties wordt vaak bepaald door wat zij...
BONTe Keukentafel en OX De Favoriete Nieuwkomers Rotterdam
04-02
2022
Vanaf halverwege december kon je een stem uitbrengen voor de Favoriete Nieuwkomer van Rotterdam 2020-2021, georganiseerd door Zegro en de Buik van Rotterdam. De lijst bestond uit 110 restaurants die...
ENJAY wint Horecava Innovation Award 2022
03-02
2022
Op 3 februari maakte de Horecava de winnaars van de Horecava Innovation Award 2022 bekend. ENJAY is met hun Energie terugwinsysteem de overall winnaar. Daarnaast heeft de jury uit 170 ingezonden...
Must go cocktailbars: hotspots die de moeite waard zijn
03-02
2022
Laten we hopen dat cocktailbars snel weer op volle toeren, tot in de late uurtjes, kunnen draaien. Niks is immers leuker dan inspiratie opdoen bij collega’s uit het vak. Wij zetten vier must-go...
Trappistenboek, nieuw ‘Tevredenbier’ en donatie Biercultuur
03-02
2022
Op 2 februari 2022 is het 160 pagina’s dikke boek ‘Tour des Trappistes’ verschenen. Dit rijk geïllustreerde boek is een verzameling van wandelverhalen van George Nelis die de afgelopen jaren van...
Wijnspecialist wordt allrounder: vakverbreding is noodzaak
02-02
2022
De wijnwereld is enorm in beweging. Klimaatverandering (nieuwe wijngebieden!), pandemie (andere gastronomiebeleving!) en online (alle wijninfo binnen handbereik!) zorgen voor revolutie op revolutie....
Drietal lanceert marktplaats voor professionele keukens
02-02
2022
ShareThatKitchen is een nieuw platform dat vraag naar en aanbod van professionele keukens samenbrengt. Op 14 februari gaat het platform van Marcel de Reus, Jasper Kooijmans en Geordy Kauderer live....
Vierde eigenaar voor The Breda Group én opening van een nieuwe zaak
02-02
2022
Na jarenlang als drie musketiers The Breda Group te hebben geleidt, komt er nu een vierde eigenaar bij. Naast Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk wordt Vagarsh...
DoubleTree by Hilton breidt uit met zes hotels in Europa
02-02
2022
Hilton heeft vandaag - 2 februari 2022- aangekondigd dat het DoubleTree by Hilton-portfolio fors zal worden uitgebreid met de komst van zes nieuwe Europese hotels in Italië, Frankrijk, Roemenië,...
Misja Vorstermans: ‘Een bartender is iemands beste vriend’
01-02
2022
Natuurlijk zijn vak- en productkennis belangrijk. Maar een goede bartender weet het gasten vooral naar de zin te maken. Misja Vorstermans, eigenaar van bartender-opleider ISAAC Academy legt uit wat...
9 innovatieve horeca concepten voor je restaurant, bistro of eetcafé
01-02
2022
Er verandert veel in de horeca. Héél veel. De wereld rondom jouw zaak staat niet stil: er zijn voortdurend nieuwe concepten die opkomen en oude trends die terugkeren. Zeker in moeilijke tijden wordt...
Rijksmonument De Grote Kerk wordt 4* boetiekhotel Heavens Hotel Hoorn
01-02
2022
Vlak voor de zomer opent Dutchen Group viersterren boetiekhotel Heavens Hotel Hoorn met 44 kamers in rijksmonument De Grote Kerk in Hoorn. Binnen de monumentale ‘schil’ komt bovendien een restaurant...
Hotspots: 4x opmerkelijke wijnbars in Nederland
01-02
2022
Je ziet ze steeds meer, inmiddels ook ver buiten de Randstad: wijnbars. Wat maakt ze zo bijzonder? En welke zijn een bezoekje meer dan waard? Vier opmerkelijke horecagelegenheden waar wijn centraal...
ROLADIN Bakery & Cafe geopend in Westfield Mall of The NL
01-02
2022
Voor het eerst na 13 jaar heeft THE ENTOURAGE GROUP een locatie buiten Amsterdam geopend. Met ROLADIN Bakery & Cafe doorkruist THE ENTOURAGE GROUP van Yossi Eliyahoo en Liran Wizman en CEO...
Buitenlands personeel is een oplossing voor het tekort, maar hoe werkt het?
31-01
2022
Werken met personeel uit het buitenland is één van de oplossingen tegen het aanhoudende personeelstekort. Maar hoe regel je dat? En wat zijn de ervaringen? Wij vroegen het Paul van Boxtel, eigenaar...
Graag één portie digitale flexibiliteit voor de horeca. Ben jij al digitaal?
31-01
2022
De pandemie en de noodzaak tot flexibiliteit hebben de technologische ontwikkelingen in de horeca versneld. Digitalisering is een vast onderdeel van het strategisch plan geworden. Rabobank duikt met...
Interview Puck Wilbers wordt nieuwe voorzitter van de HIA
31-01
2022
Hayk Simons van HTC Advies draagt na deze editie van de Horecava Innovation Awards (HIA), de jaarlijkse innovatiewedstrijd van de Horecava, het voorzitterschap over aan Puck Wilbers. Zij is managing...
Arturo Dalhuisen nieuwe chef restaurant Voltaire*
28-01
2022
Arturo Dalhuisen heeft sinds 1 januari de leiding over de keuken van Restaurant Voltaire* in Leersum op zich genomen. Het restaurant is onderdeel van Parc Broekhuizen. Arturo Dalhuisen: “Unieke kans...
Preview: BlueBlood opent dit voorjaar in Den Haag
27-01
2022
Dit voorjaar opent BlueBlood haar deuren midden in het centrum van Den Haag aan de Zeestraat. Het creatieve brein achter het BlueBlood horecaconcept is Studio Rehab van Jaco de Kempenaer en John de...
CBRE: ‘Er is enorme vraag naar hotelvastgoed, maar geen aanbod’
27-01
2022
De Nederlandse hotelmarkt heeft het zwaar te verduren gehad. Volgens onderzoek van CBRE is dat niet terug te zien in de vraag naar hotelvastgoed. De vraag is op het moment vele malen hoger dan het...
Château St. Gerlach wint award: ‘Beste Vergaderlocatie 2021’
27-01
2022
Op 25 januari 2022 werd Château St. Gerlach tijdens de Meetings Award voor de tweede keer in vier jaar de award voor ‘Beste Vergaderlocatie van 2021’ uitgereikt. De vergaderlocatie, het St. Gerlach...
Duca Streetfood geeft tips voor de borrelkaart
27-01
2022
De horeca is weer open en gasten kijken uit naar onbezorgd bijkletsen met een drankje en een snack. Ondernemers kunnen hier slim op inspelen. Het borrelmoment is namelijk hét moment om volume te...
Pagina's
1
2
3
…
volgende ›
laatste »