Vega(n) restaurant Rozey opent nieuwste vestiging in Amersfoort

Het vega(n) restaurant Rozey opende begin februari een nieuwe locatie in Amersfoort. Na Rotterdam en Delft, is Amersfoort de derde vestiging. Foodstylist Roos Rutjes bedacht het concept. Zij wil iedereen kennis laten maken met de veelzijdigheid van de veggie- en vegangerechten. Voor de pas geopende zaak in Amersfoort is er een samenwerking aangegaan met de horecaondernemers - en broer en zus - Hans en Lisanne Bommer. Bekijk de foto's van de zaak en de gerechten onderaan dit bericht.

All-in vega(n)

Rozey is het eerste food concept in Nederland waar je onbeperkt vega en vegan kunt dineren voor een vaste prijs. Begin februari opende een nieuwe locatie in Amersfoort. Na Rotterdam en Delft, is Amersfoort de derde vestiging. Het restaurant in Amersfoort huist in een industrieel hoekpand met grote ramen, wat voor lichtinval en een uitzicht op de rivier de Eem zorgt, en kan ongeveer tachtig gasten ontvangen. Aan de kade is er een terras te vinden.

Het menu is hetzelfde als bij de andere locaties: 75 procent van de kaart is vegan en 25 procent is vega. Op het menu staan onder andere vegan coquilles met beurre-blanc, carpaccio van knolselderij en vegetarische burgers. Alle gerechten zijn gecreëerd met eerlijke producten, waarbij vleesvervangers, sauzen en verse groenten de boventoon voeren. 

Verantwoorde producten van duurzame leveranciers

De bedenkers van Rozey hebben als uitgangpunt dat zowel ingrediënten en producten als leveranciers zo min mogelijk belastend zijn voor mens, dier en planeet. Rutjes vroeg leveranciers naar de meest verantwoorde producten uit hun assortiment. In het restaurant is een mini-Rozeyshop geopend, waar vegan cosmetica verkocht wordt, zoals zonnebrandcrème, deodorant en lippenbalsem.