Preview: Botanische Foodhall MOUT in Venlo opent in april

In april opent Foodhall MOUT in een voormalig museum in Venlo. Het is de tweede vestiging van de eigenaren Jerry de Vries en Teus Kroon. Veel oude elementen blijven bewaard, maar nieuw is de enorme kas die straks voor de verbinding tussen de verschillende ruimtes zorgt.

Tekst: Kristi Houtkamp
Impressies: MOUT, Buro Moon

Wat is MOUT?

Foodhall MOUT in Hilversum is een plek voor iedereen. “Dat willen we straks in Venlo ook realiseren. Jong en oud, iedereen moet zich welkom voelen op elk moment van de dag. Dat zie je ook terug op onze kaart; gasten kunnen koffe met appeltaart bestellen, een broodje kroket, maar ook oesters, kaviaar en een goed glas wijn. Of bier, want er komt ook een bierbrouwerij. MOUT Venlo moet een plek worden voor en van Venlo”, zegt Jerry de Vries. Het restaurant krijgt vierhonderd zitplaatsen en het deels overdekte buitenterras biedt ook plaats aan vierhonderd gasten.

Waar vind je de foodhall?

In het voormalige Museum van Bommel van Dam, centraal gelegen in het Julianapark in Venlo. Het museum dateert uit 1971 en behoort tot het erfgoed van Venlo. “George Kroon, voormalig eigenaar van restaurant Vuur in Baarn en fan van ons horecaconcept, woont
sinds een aantal jaren weer in zijn geboortestreek in de buurt van Venlo en tipte ons over deze plek. Hij zag er kansen voor MOUT”, vertelt De Vries.

Wie zijn eigenaren van MOUT?

De drie horecaondernemers Jerry de Vries, Teus Kroon en George Kroon (geen familie) zijn samen eigenaar. De dagelijkse leiding van MOUT in Venlo is in handen van George Kroon. De Vries is er twee dagen in de week. Voor de bierbrouwerij is er contact met een lokale craftbierbrouwerij.

Hoe ziet het exterieur eruit?

In het ontwerp heeft Buro Moon de originele constructie en de beeldbepalende dakopbouwen laten bestaan. Door de sloop van verschillende delen wordt het gebouw compacter en is er meer ruimte voor het park. In het hart van het gebouw komt de grootste blikvanger van MOUT: een enorme, transparante, glazen kas. Deze verbindt de twee voormalige expositiezalen met elkaar en geeft het hele gebouw een open, aantrekkelijk karakter. Buiten loopt door naar binnen en binnen in de kas voelt als buiten. 

Hoe ziet het interieur eruit?

Het interieur van de Venlose vestiging krijgt een andere lookand-feel dan dat in Hilversum. “We zitten middenin de natuur en dat botanische thema trekken we door naar binnen met veel planten, een stoere betonnen vloer, lange houten tafels en een enorme boom”, aldus De Vries.

Wanneer opent de foodhall?

De opening is in april 2022.