Bekendmaking Nederlandse MICHELIN sterren verplaatst naar 30 mei

De bekendmaking van de Nederlandse MICHELIN sterren wordt twee maanden uitgesteld. Omwille van de huidige gezondheidscrisis heeft Michelin besloten de Michelin Star Revelation 2022 voor Nederland, die oorspronkelijk gepland was op 28 maart, uit te stellen naar de maand mei.

Bekendmaking Nederlandse MICHELIN sterren naar mei 2022

Het organiseren van fysieke bijeenkomsten blijft momenteel beperkt. Door de Michelin Star Revelation Nederland 2022 met 2 maanden uit te stellen, wil de MICHELIN Gids alles in het werk stellen om de sector opnieuw samen te brengen om zijn nieuwe jaargang te vieren.

"Hoewel de afgelopen maanden bijzonder uitdagend zijn geweest voor de restaurantsector, zijn de Nederlandse chefs blijven doorgaan met het aanbieden van gastronomische belevingen van een zeer hoog niveau, die bij onze inspecteurs goed in de smaak vielen. Wij willen dat deze toewijding, dit talent en dit streven naar uitmuntendheid centraal staan bij de bekendmaking van onze volgende selectie; een huldiging waarbij wij meer dan ooit de restauranthouders willen betrekken die de Nederlandse culinaire scene levendig houden.” aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gids.

Kanshebbers Nederlandse MICHELIN sterren 2022

Entree heeft Flip Dejaeghere, Kees Bruins, Astrid Schreuders en Jacob Jan Boerma gevraagd naar hun verwachtingen voor de MICHELIN sterren 2022. Je leest de kanshebbers volgens deze experts in dit artikel. De inspecteurs van Michelin onthullen iedere maand drie restaurants die deel uitmaken van de selectie van de Nederlandse gids. De lijst met restaurants is hier te lezen.