Bidfood Nederland neemt horecagroothandel Zegro over

Bidfood en Zegro maken vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over een overname van Zegro door Bidfood Nederland. Beide organisaties zijn al jaren actief in de regio Rotterdam en blijven als zelfstandige bedrijven opereren. Bidfood versterkt op deze manier haar positie als horecagroothandel in de regio Rotterdam. De overname zal nog ter beoordeling worden voorgelegd aan de ACM.

Beide organisaties gaan elkaar versterken

Dick Slootweg, CEO van Bidfood, is trots op de overeenkomst: ‘Dit mooie en lokaal sterk gewortelde bedrijf brengt voor ons een nieuwe dimensie in ons bedrijf waarbij beide organisaties elkaar absoluut gaan versterken om zo onze klanten nog beter te kunnen bedienen. De overname sluit dan ook naadloos aan bij de doelstellingen van Bidfood, die een duidelijke groeiambitie heeft. Zegro is bovendien een organisatie die erg complementair is aan de eigen organisatie’.

Algemeen directeur Bülent Sel van Zegro: ‘Bij beide bedrijven is sprake van respect voor elkaars positie in de markt. Samen gaan we kijken hoe we onze positie in de regio nog verder kunnen versterken, waarbij we bouwen op een sterk fundament van twee succesvolle organisaties.

Sterke positie in de horeca

Zegro is een trots Rotterdams familiebedrijf, dat al 50 jaar overgaat van generatie op generatie. Bidfood Schiedam is al jaren actief in vrijwel de gehele provincie Zuid-Holland en heeft hier een sterke positie binnen een brede groep horeca-, catering en zorg-accounts.

‘De focus van Zegro op het midden- en hoogsegment binnen de horecamarkt is een mooie aanvulling op het huidige klantportfolio van Bidfood’, aldus Matthijs Zorn, vestigingsmanager van Bidfood Schiedam.

William Domenech, commercieel directeur Zegro, ziet nieuwe kansen en mogelijkheden voor de toekomst: ‘Met de schaalgrootte die Bidfood ons biedt, kunnen we het aanbod voor onze klanten nog verder verbeteren. Voor beide organisaties staat de klant altijd centraal en doen we er alles aan hun succes te vergroten’.

Zelfstandige organisaties

Bidfood en Zegro blijven opereren als zelfstandige bedrijven, waarbij er uiteraard gekeken zal worden welke kansen er liggen als de organisaties krachten bundelen op het gebied van logistiek, digitalisering en assortiment.