cocktailbars

Must go cocktailbars: hotspots die de moeite waard zijn

Laten we hopen dat cocktailbars snel weer op volle toeren, tot in de late uurtjes, kunnen draaien. Niks is immers leuker dan inspiratie opdoen bij collega’s uit het vak. Wij zetten vier must-go cocktailbars op een rij.

Tekst: Ingmar Voerman
Header foto: Duke of Tokyo

cocktailbars

Bar Taru, Haarlem

Bar Taru opende een paar maanden geleden en is het geesteskind van cocktailveteranen Dennis van der Pluijm en Jev Rimen. De twee introduceren een stijl- en sfeervol barconcept met chef’s table in Haarlem. Rimen: “Connectie met de gast is essentieel in deze bar, en met deze opzet zijn de service en ervaring optimaal - en de afstand minimaal. Taru betekent vat in het Japans, en mythe in het Fins.” Dit vertaalt zich ook in het interieur vol Japanse en Scandinavische invloeden, gecombineerd met intieme, warme en ambachtelijke invloeden. De cocktails en highballs zijn ‘zonder poespas’, vol bijzondere smaakcombinaties die voortvloeien uit van der Pluijms professionele keukenervaring. Gasten doen er goed aan om hier een ‘From the Barrel’ te bestellen, met whisky, shiitake, soja en karamel.

cocktailbars

Het Kleine Café, Eindhoven

Het Kleine Café in Eindhoven is een huiselijk, modern bruin café en het kloppende hart van cocktails in Eindhoven. Bartenders Timothy da Camara, Kola Adejumo en Luc Hover serveren hier cocktails geïnspireerd op Eindhoven, en daarnaast alles wat gasten lekker vinden. Van een signature cocktail willen ze hier eigenlijk niets weten, omdat alles om de gast draait. De cocktail Melkontvangst is vernoemd naar het gebouw waar de melk binnenkwam in de voormalige Campina-fabriek, waar nu de Bottle Distillery gevestigd is. De cocktail is een twist op de klassieke New York-sour, een heldere, friszure cocktail op basis van bierbrand (distillaat uit puur bier) van de Bottle Distillery, geserveerd over een ijsbal van rode wijn. Het Kleine Café ging eind 2019 open, op de plek waar voorheen Kaffee De Groot zat.

cocktailbars

Ultramarijn Wonderbar, Den Haag

Ultramarijn Wonderbar is de koffie- en cocktailbar van het nieuwe hotel Voco the Hague, in het voormalige ABN AMRO-gebouw. Het interieur is geïnspireerd op de steampunk en de fantasierijke onderzeewereld van de Franse auteur Jules Verne. De innemende, nautische bar is verdeeld over twee verdiepingen. Het menu is als een kompas en biedt cocktails uit alle windstreken. Deze worden gemixt door ervaren bartenders Jonathan (Jono) van Lamoen, Nick Vrielink en Ruben Hartog. De bar is een ware eyecatcher, maar minstens zo indrukwekkend is de originele kluisdeur van dit gebouw. Bestel hier The Northern Light, een betoverende cocktail met de Finse Kyrö Napue Gin, DOM Benedictine, citroen-tijm-cordial en cham-pagneschuim. De bartenders maken veel gebruik van pulp, schillen, zaden, pitten en bladeren, producten die vaak worden weggegooid.

cocktailbars

Duke of Tokyo, Utrecht

De ondernemers achter het succesvolle karaoke-, cocktail- en clubconcept Duke of Tokyo in Amsterdam openden onlangs een locatie in hartje Utrecht. Fraai gelegen in de Ganzenmarkt Tunnel is wederom een unieke ervaring gecreëerd met zeven karaoke-kamers die gasten naar zeven verschillende wijken in Tokyo brengen. Het interieur is verzorgd door Goofz Art Department en de cocktailkaart komt uit de koker van mede-eigenaar en cocktailman Ben Warren, bijgestaan door Sebastian Cichowlas. De smaakvolle cocktails zijn muzikaal- en Japans-geïnspireerd, vrolijk, speels en een lust voor het oog. Bestel hier publiekslieveling Yuzu Slushy Daiquiri of gloednieuwe creaties als Thriller, Staying Alive of Living La Vida Loca.

Op de hoogte blijven van alle trends in de horeca? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!