WestCord Hotels opent nieuw hotel in de binnenstad van Delft

WestCord Hotels opent een nieuw hotel in het voormalige Legermuseum in Delft. Sinds 2015 wordt dit historische complex herontwikkeld en van de hotelfunctie in het pand neemt WestCord Hotels de exploitatie op zich. De hotelgroep opent hiermee zijn tweede hotel in Delft. De opening van Hotel Arsenaal staat gepland voor het 2e kwartaal van 2022. Bekijk de foto's van het hotel onderaan dit bericht.

Rijksmonument aan de grachten van Delft

Het pand waarin Hotel Arsenaal komt, is een officieel rijksmonument en staat op het schiereiland tussen de Oude Delft en Nieuwe Delft, twee grachten in de historische binnenstad. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen die in drie eeuwen tijd tot stand zijn gekomen. Aan de munitieopslag uit 1602 zijn later het Armamentarium en het Oost Indische Pakhuis toegevoegd. Tussen 1989 en 2013 huisvestte het complex het Legermuseum, dat uiteindelijk opging in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Vanaf 2015 is het ontwikkeld tot multifunctionele voorziening met naast een hotel, congrescentrum en restaurant ook expositieruimte en kantoren. Een vestiging van restaurantketen Loetje werd er eerder al geopend.

Hotel Arsenaal by WestCord

Hotel Arsenaal wordt een boutique hotel met 63 kamers, een restaurant, 20 parkeerplaatsen en een binnenplaats. De oude en originele elementen in het monumentale pand zijn behouden en gecombineerd met een moderne en stijlvolle afwerking. De afbouw is momenteel in volle gang en het hotel zal in het tweede kwartaal van 2022 haar deuren openen.

“Uniek hotel dat volledig aansluit bij onze andere hotels”

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: “Delft is een ontzettend mooie, historische en levendige stad en onterecht minder bekend dan het nabijgelegen Rotterdam en Den Haag. De kans om in dit bijzondere gebouw een hotel te openen grijpen wij met beide handen aan. Samen met de bestaande vestiging WestCord Hotel Delft kunnen wij onze positie in de Delftse markt verder verstevigen.’’

“Van schiereiland tot levendig deel van de binnenstad van Delft” 

Het voormalig legermuseum wordt herontwikkeld door de ontwikkelcombinatie ArsenaalDelft, gevormd door Driestar B.V. uit Utrecht en cepezed projects B.V. uit Delft. Menno Rubbens, directeur van cepezed projects B.V.: “We hebben Arsenaal Delft ontwikkeld als nieuwe publiekstrekker in de zuidelijke binnenstad. Het oorspronkelijke schiereiland wordt met twee nieuwe bruggen en een drijvend terras weer onderdeel van de stedelijke openbare ruimte. Naast WestCord Hotels zijn Loetje, Sping, Senf en IQ Events huurders van het historische complex, waarvan de transformatie is ontworpen door architectenbureau cepezed en gerealiseerd door het cepezedbouwteam. Respect voor het monument en omkeerbare ingrepen kenmerken het ontwerp.’’

Over WestCord Hotels

Hotel Arsenaal by WestCord Hotels is onderdeel van WestCord Hotels. WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Groningen en Garderen en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.

Op de hoogte blijven van alle openingen in de horeca? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!