In de Grote Kerk in Den Haag is op donderdag 19 mei de 5e editie van de Week van het Nederlandse Bier van start gegaan.
Burgemeester van Aartsen sloeg het eerste vat aan in het bijzin van Henri Reuchlin, voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier. Tijdens deze week staat bier uit eigen land centraal. De start van De Week van het Nederlandse Bier werd geopend met het Nederlands Bierproeffestival.
Nederlandse Brouwerijdagen
Het aantal brouwerijen steeg van 120 in 2012 naar bijna 400 nu. Nog tot en met 29 mei worden er door heel het land meer dan 200 biergerelateerde activiteiten georganiseerd. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen (28 en 29 mei) openen 100 brouwerijen door heel Nederland hun deuren voor publiek.
Bier en spijs
Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “De Week van het Nederlandse Bier wil iedereen kennis laten maken met het Nederlandse bier; de diversiteit aan bierstijlen en brouwerijen en de mooie combinatie van bier en spijs. Er zijn talloze activiteiten als proeverijen, masterclasses en bierwandelingen. Maar consumenten kunnen ook een kijkje achter de schermen nemen bij brouwerijen, waar brouwers laten zien hoe bier gebrouwen wordt en met welke ingrediënten. De Nederlandse biersector groeit als nooit tevoren en dat vieren we samen met de consument tijdens de Week!”

