Foto Pim Ras

Wijn en verhalen in de mix

Nederland is naast een land van liefhebbers ook een land van kenners. Bijvoorbeeld op het gebied van wijn. De toegenomen kennis, interesse en waardering van gasten voor de drank, zorgen onder andere voor een steeds breder en/of verfijnder aanbod. Denk maar eens aan de steeds populairder wordende aperitiefwijnen, waarmee we voor deze uitgave 6 smaakvolle varianten maakten: in de mix en on the rocks. Of aan de groeiende aandacht voor dessertwijnen en die van eigen bodem. De kwaliteit van laatstgenoemde neemt al jaren toe, maar worden ze eigenlijk wel voldoende op de kaart gezet in de horeca? Vanzelfsprekend kunnen sommeliers over al deze interessante ontwikkelingen meepraten, maar daar blijft het anno 2017 niet bij. Het werkveld van deze beroepsgroep verandert namelijk in hoog tempo, waardoor steeds meer eisen aan de functie worden gesteld.

Door: Iris Kranenburg

Uiteraard schrijven we in deze uitgave van Entree over nog veel meer onderwerpen dan wijn. Zo keken we naar de voor- en nadelen voor hoteliers om f&b wel of niet uit te besteden, strikten we schrijver en horecakenner Ronald Giphart voor onze rubriek De 7 Zonden en komt het belang van een lidmaatschap bij een brancheorganisatie aan bod. De AF&BM is een mooi voorbeeld van zo’n actieve vereniging; wij waren bijvoorbeeld bij hun bijeenkomst over hoe nieuwe medewerkers te werven en behouden. En zeker ook interessant om te lezen: de culinaire mogelijkheden van kruiden en specerijen in plaats van zout.

Over culinair gesproken … Natuurlijk gingen we langs bij het nieuwe concept The Avocado Show. Weinigen zullen de buzz eromheen hebben gemist; er werd al veel over gepraat, zelfs internationaal. Chefs én bartenders kunnen sowieso niet meer om de populaire avocado heen. Reden genoeg voor ons om naast de zaak zelf een aantal mooie gerechten hiermee te laten zien. Misschien mooie inspiratie voor uw eigen menukaart? Daarnaast namen we onder andere een kijkje bij Popocatepetl nieuwe stijl, Martin’s Sporting Club, Yumler en Little Duke Hotel. Ook een echte mix van verhálen dus, in deze uitgave van Entree; wederom veel kijk- en leesplezier toegewenst!