Vakantie in eigen land is in

Met de start van de lente is het toeristenseizoen officieel geopend. Voor veel Nederlanders het moment om op stap te gaan. Op
vakantie gaan in eigen land is in, n
iet alleen volgens trendwatcher Adjiedj Bakas.

Door: Theo Ruijs, sectorvoorzitter Toerisme, Recreatie, Sport & Cultuur

Ook politici opperden dat als Nederlanders op vakantie gaan in Nederland, dat goed is om de economie een impuls te geven. Bakas noemde als elementen van zo’n vakantie ‘geluk’ en ‘thuisbasis verstevigen’, iets waar ondernemers aan kunnen bijdragen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft in samenwerking met VVV Nederland, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen en Recron de campagne ‘de familie Lekkerweg’ gelanceerd, met als doel het binnenlands toerisme te bevorderen.

Familie Lekkerweg
De familie Lekkerweg is de familie van Daal uit Gemert. Zij bezoeken gedurende een half jaar de mooiste, leukste en meest interessante plekjes van Nederland. Tot eind augustus 2009 gaat de Brabantse familie lekker weg in Nederland. Er zal dan ook veel aandacht zijn voor de website waar uw arrangement wordt aangeboden aan de bezoekers van de website.

Op stap met het gezin en Nederland weer herontdekken, de campagne Familie Lekkerweg biedt zowel de gast als de ondernemer kansen. Voorzichtig en vaak met de jassen nog aan worden de attractieparken, stranden, dierentuinen en terrassen weer bezocht.

Arrangement
Enorm trots ben ik op de horecaondernemers die zich hebben aangemeld voor deze campagne. De campagne geeft ondernemers de mogelijkheid om gratis op de website een arrangement aan te bieden aan de gasten. Via de website van www.defamilielekkerweg.nl laten wij zien dat Nederland een goed geprijsde, aantrekkelijke bestemming is met een uitstekend en gevarieerd aanbod. Laat de zon schijnen en onderneem om de economische zware wolken te verdrijven met een bijzonder arrangement op de website. Deelname is gratis.