Meedoen is prijs

Elke dag heeft u weer nieuwe kansen met uw bedrijf. Elke dag komen er weer gasten naar uw bedrijf, veelal bestaande gasten. Maar als u nieuwe gasten naar uw bedrijf wil trekken maakt u reclame, gaat adverteren en zorgt u dat u met uw bedrijf in the picture komt.

Door: Maarten Colijn, sectorvoorzitter Fastservice

Er is een hele goede manier om aandacht te krijgen voor uw bedrijf: meedoen met de lekkerste wedstrijden. Horecaondernemers die hebben meegedaan de afgelopen 25 jaar weten het zeker. Meedoen met de lekkerste wedstrijden is altijd extra aandacht dus altijd prijs. In 2009 zullen tijdens de Horecava op het NK Horeca de finales van de prestigieuze lekkerste vakwedstrijden gehouden worden, waarbij u als horecaondernemer kunt laten zien wat u te bieden heeft.

Allerlekkerste Broodje
De aftrap van de lekkerste wedstrijden vindt plaats op maandag 12 januari tijdens de Horecava, met de uitreiking van het Allerlekkerste Broodje Catering van de afgelopen 25 jaar. Drie winnaars uit het verleden zijn hiervoor genomineerd. Ook vindt op deze dag de traditionele vakwedstrijd plaats om het lekkerste Broodje Catering.

Lekkerste Kindermenu
Een nieuw initiatief van Koninklijk Horeca Nederland en het Voedingscentrum is de strijd om het Lekkerste Kindermenu van Nederland. Hierbij moet gebruik worden gemaakt van de Caloriechecker voor de Horeca en de kostprijscalculator van het bedrijfschap Horeca en Catering. De nadruk zal voor beide sectoren liggen op innovatie, vers en gezond. Ondernemers kunnen hier gaan bewijzen dat ze out of the kinderbox denken, dat de horeca meer te bieden heeft aan kinderen dan kipblokjes met frites en appelmoes. Een zelfgemaakt vleescomponent en groenten component naar keuze zullen daarom een verplicht onderdeel van de creatie uit maken.  

Ready-steady-cook
Het lekkerste bewaren we voor het laatst. Er staat in 2009 namelijk een compleet nieuwe uitdaging op de kaart: er zal worden gestreden om het Lekkerste Broodje Horeca nieuwe stijl. Deze wedstrijd krijgt met het oog op de trend vers en gezond een extra spannende en uitdagende opzet. In een omgeving à la ready-steady-cook zullen alle deelnemers voor hun creaties gebruik gaan maken van het nieuw ontwikkelde Vikorn-broodje, van Smilde bakery, dat boordevol vitaminen zit. Als beleg zal in samenwerking met het Nederlandse Visbureau het ingrediënt vis in de ruimste zin des woord centraal staan. Voor de rest staat het u geheel vrij te combineren en ingrediënten toe te voegen.

Het voorzitten van deze wedstrijden zal een van mijn laatste officiële activiteiten zijn voordat ik op 9 februari de voorzittershamer zal overdragen en proef ik dus graag uw fantastische creaties op de Horecava bij de Lekkerste Wedstrijden op het centrale wedstrijdpodium van de NK Horeca op de Horecava 2009.