Iris Kranenburg

Iris Kranenburg: ''eigen identiteit''

Het zal niemand ontgaan zijn: de afgelopen jaren verrees een spectaculair gebouw van de wereldberoemde architect Rem Koolhaas langs de A10 Zuid, pal naast de RAI.

3,5 Jaar werd er gebouwd aan het grootste hotel van de Benelux, dat met een hoogte van 91 meter en 25 verdiepingen een duidelijke plaats inneemt in de nieuwe skyline van de hoofdstad. Al tijdens de bouw sprak de vormgeving met drie gestapelde driehoeken tot de verbeelding. Daarmee had het gebouw alvast zijn identiteit gevestigd. Of het hotel zelf een eigen, net zo spraakmakende identiteit krijgt, zal nu blijken. Want deze maand openden de deuren dan eindelijk van nhow Amsterdam RAI, een van de opvallendste hospitality-projecten van ons land, waar tot ver over landsgrenzen aandacht voor is. 

De referenties zijn in elk geval goed. nhow is het designlabel én een prachtige merkambassadeur van de Spaanse NH Hotel Group. De hotels zijn al te vinden in meerdere toonaangevende Europese steden (Rotterdam, Berlijn, Marseille, Milaan, Londen en Amsterdam) en zet nu voet aan de grond in o.a. Rome, Brussel, Frankfurt en Hamburg. Dankzij samenwerkingen met topdesigners, zoals Matteo Thun (Milaan), Karim Rashid (Berlijn), Teresa Sapey (Marseille) en Foster + Partners (Londen), hebben de interieurs allemaal een eigen gezicht.

Het gloednieuwe nhow Amsterdam RAI is een architectonisch en uitgesproken meesterwerk.