Een begin met een gouden randje

Een begin met een gouden randje

Hoe gaat u 2019 in? Voor meerdere ondernemers begint het nieuwe jaar in elk geval met een gouden randje. Zij ontvingen op maandag 26 november namelijk een Entree Award. Het was de twaalfde editie van deze jaarlijkse competitie en er werden in totaal 14 prijzen uitgereikt. Een spectaculaire avond, vol positieve vibes.

De afgelopen maanden bezocht de twintigkoppige vakjury van de Entree Awards de 55 geselecteerde bedrijven. Zeer opvallend bij de genomineerden was dit jaar het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen. Marco Lemmers en Sam Cohen, oprichters van Conscious Hotels, kregen er zelfs de titel Ondernemers van het Jaar voor. Het is knap om te zien hoe zij de gast zowel tijdens als na het verblijf laten nadenken over de toekomst van de wereld. Ze verleiden de gast hier op een toegankelijke en subtiele manier toe, door het onderwerp te laten terugkomen in het design en concept. Niet te serieus, maar wel met een duidelijke boodschap. De vernieuwingsdrang sprong echter bij nog veel meer genomineerden in het oog. De Chin Chin Club in Amsterdam bijvoorbeeld, waar dag- en nachthoreca vloeiend in elkaar overlopen zónder dat ergens wordt ingeboet op kwaliteit, werd door de jury zelfs ‘een van de meest impactvolle bedrijven van dit moment’ genoemd.

Met dit soort vernieuwende concepten en designs, die gepaard gaan met gastvrijheid op hoog niveau, is de Nederlandse horeca het visitekaartje voor de hele hospitality-industrie. Een nominatie voor een Entree Award is dus al een prijs op zich en iets om trots op te zijn. Daarom een felicitatie aan de winnaars én genomineerden!

Naast veel aandacht voor de Entree Awards laten we in dit nummer onder andere zien welke bedrijven u komend jaar in de gaten moet houden en wat een Michelinster - de uitreiking staat immers weer voor de deur - restaurant Fitzgerald in 2018 opleverde ). Dan tot slot, namens het team van Entree: hele drukke, maar ook zeker in de privésfeer goede feestdagen toegewenst!