Regelgeving

Allergeneninformatie verplicht in horeca

Van voedsel dat in restaurants wordt aangeboden, wordt het verplicht dat de allergeneninformatie bekend is.

Dit is 1 van de nieuwe, Europese regels voor voedseletikettering die het Europees Parlement woensdag 6 juli aannam. Elke Europese lidstaat mag zelf beslissen hoe het die regel aan restaurants (en kantines) oplegt.

Voedselverpakking
De nieuwe regels stellen dat informatie over de energie-inhoud en het vetgehalte, verzadigd vet, koolhydraten, suikers, eiwitten en zout in een leesbare tabelvorm en in 1 gezichtsveld op voedselverpakkingen moet staan.

Alle informatie moet per 100 gram, per 100 milliliter of per portie worden uitgedrukt.

Allergenen
Wat voorverpakte voedingsmiddelen betreft moeten stoffen die allergieën kunnen veroorzaken in de ingrediëntenlijst opvallen, zodat de consument de informatie gemakkelijk kan vinden. Dezelfde informatie over allergene stoffen moet ook bij onverpakte voedingsmiddelen worden aangeboden, bijvoorbeeld voor voeding die in restaurants en kantines wordt verkocht.

Voor deze laatste gevallen kunnen de lidstaten zelf bepalen hoe de informatie aan de consument moet worden aangeboden.

Bron/lees meer: Europese Parlement.
 

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.