Nouschka Mendez en Rick Bührs, gastvrouw en kok in opleiding, zijn winnaar van de Bokkedoorns Award 2012.
(Photo: Michel van Bergen)
De prijs is vorig jaar in het leven geroepen door restaurant De Bokkedoorns** in Overveen. Ze is bestemd voor cursisten van de opleidingen gastheer/-vrouw en zelfstandig werkend kok van het ROC Nova College.
Het doel van de award is om de cursisten extra te stimuleren.
Opdrachten
De strijd om de Bokkedoorns Award 2012 vond woensdag 11 april plaats op de opleiding. De opdracht voor de koks was opgesteld door Lucas Rive: bedenk en bereid een vis- en een vleesgerecht.
Het examen voor de gastheren/-vrouwen was opgesteld door Peter Bruins. Men moest onder meer een steak tartare aan tafel bereiden, een alcoholvrije cocktail op basis van ananas maken en een aantal vragen beantwoorden.
Winnaars
Leerling-kok Rick Bührs, tevens stagiair bij restaurant La Locanda in Heiloo, koos voor een voorgerecht van filet americain met langoustines en een hoofdgerecht van eendenlever met Schotse scheermesjes.
Leerling-gastvrouw Nouschka Mendez, ook stagiair bij restaurant Vis aan de Schelde in Amsterdam, blonk vooral uit door haar zorgvuldig verzorgde steak tartare met de juiste ingrediënten.
De 2 winnaars ontvingen de award, het bijbehorende certificaat, een diner voor 2 in De Bokkedoorns en een tweedaagse stage bij het bedrijf.
Intentie
"Met de jaarlijkse award, een kwaliteitsimpuls van onze kant, willen we laten zien hoe leuk het is om een mooi product neer te zetten", zegt John Beeren van De Bokkedoorns. "Gedegen kennis van zaken is een vereiste om met kop en schouders boven het maaiveld uit te steken. En daar willen we deze jongeren graag bij helpen."
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

