Eenieder werkzaam in de horeca kan zich weer aanmelden voor de nk's koken en gastvrijheid van het Koks- en Gastvrijheidsgilde.
De nk's vinden plaats tijdens de Horecava 2012, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari. Koks strijden om de Gouden Koksmuts voor chef-koks, de Zilveren Koksmuts voor jonge koks en het Gouden Koksmes voor leermeesters-leerlingen.
Bij de gastvrijheids-nk's wordt gestreden om de titels Meest Gastvrije Gastheer/-vrouw, Meest Gastvrije Horecabedrijf (Gouden Gastvrijheid Award), Meest Gastvrije Kastelein en Meest Gastvrije Receptionist.
Nk koks
In de 3 categorieën voor koks staat de Nederlandse keuken centraal. Alle deelnemers moeten een amuse maken en daarnaast een drie- of viergangendiner. Kandidaten kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden op de website van het Koksgilde.
Nk Gastvrijheid
Kandidaten die zich aanmelden voor de gastvrijheids-nk's worden op basis van het inschrijfformulier en hun schriftelijke motivatie door de jury beoordeeld. Vervolgens worden maximaal 6 genomineerden gekozen, die in hun bedrijf bezocht zullen worden.
Video's
Op basis van de rapportages worden door de jury de 3 finalisten gekozen. In de bedrijven van de finalisten wordt een video opgenomen. Deze video's worden vervolgens vertoond tijdens de finale op het wedstrijdpodium, waarna de finalisten kritisch bevraagd worden door zowel het publiek als de jury.
Kandidaten kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden op de website van het Gastvrijheidsgilde.
Afbeelding
Op de afbeelding: Tom Lamers van restaurant ‘t Nonnetje in Harderwijk heeft de Zilveren Koksmuts 2011 gewonnen.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

