Op de HorecaFair zijn de kokswedstrijden 'Durf te koken!', een Italiaanse en het NK Pannenkoeken Bakken.
Deze 3 wedstrijden (en 'Creatief met frikandel XXL') worden gehouden op de vakbeurs HorecaFair, van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november in Emmeloord.
Durf te koken!
In 'Durf te koken!' gaat het om het winnen van de Gouden Garde. Jonge koks moeten in 120 minuten een voor- en hoofdgerecht voor 2 personen bereiden aan de hand van de aanwezige ingrediënten. Ze worden beoordeeld op verschillende zaken waaronder de techniek van het bereiden, de presentatie van het gerecht, de smaakcompositie van het gerecht, de manier van werken van de kok en originaliteit.
Juryvoorzitter is Constant Vonk, bestuurslid van de Vereniging Les Amis Gastronomiques VLAG. De dagwinnaars komen op de laatste dag van de beurs terug om te strijden om de Gouden Garde.
Italiaans
Ook op de beurs is de Italiaanse kookwedstrijd Fedele Nella Cucina Italiana. Koks moeten hiervoor een zo authentiek mogelijk Italiaans voor- en hoofdgerecht bereiden. Dit gerecht kan bestaan uit vis of vlees.
Op de wedstrijddag wordt bekendgemaakt met welk gerecht er gewerkt gaat worden. Om het terrein van de kookwedstrijd heen is er een plein met diverse Italiaanse leveranciers en ambachten.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

