Alfred van Dijk van Het Oude Dykhuys in Lisserbroek heeft de Gouden Koksmuts gewonnen.
Dat werd maandag 9 januari bekendgemaakt op de Horecava. De tweede plaats ging naar Roy Eijkelkamp van De Bokkedoorns** in Overveen, de derde plaats naar Henri Brouwers van ons Behaeghen in Strijbeek.
Uitreiking
Van Dijk kreeg de prijs uitgereikt door Gerrit Greveling, voorzitter van de Alliance Gastronomique, onder toeziend oog van juryvoorzitter Wynand Vogel en Roelof van Dinter, directeur Nestlé Professional, hoofdsponsor van de Gouden Koksmuts.
Volgens Gerrit Greveling was het niveau dit jaar heel goed en zaten de gerechten nog dichter bij elkaar. "Daarnaast zag je zoveel de moderne trend als klassieke methode terug in gerechten, met de 3 compenten."
Wynand Vogel: "Ik heb echt waardering voor de kwaliteit van de gerechten. Er zitten goede wedstrijdkoks bij. We zijn altijd op zoek naar jonge mensen waarmee we de hele wereld over kunnen."
52ste keer
De wedstrijd om de Gouden Koksmuts is onderdeel van het Nationaal Kampioenschap Horeca. Het was de 52ste keer dat de prijs werd uitgereikt. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een viergangen menu voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten.
De jury
De jury bestond uit Lucas Rive van De Bokkedoorns in Overveen, Bert van Manen van het Kurhaus in Scheveningen, SVH Meesterkok Gerrit Greveling, Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen en Waldrik Kremer, chef d’e’quipe Koksgilde Nationaal Team.
Zij beoordeelde Van Dijks viergangenmenu met het hoogste aantal punten. Hierbij werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie en de bereiding waren van groot belang.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

