Restaurants Porto Cervo en Al Vesuvio hebben de Italiaanse kookwedstrijd Fedele nelle cucina Italiana gewonnen.
De wedstrijden werden maandag 31 oktober en dinsdag 1 november gehouden tijdens de HorecaFair. Beide wedstrijden stonden volledig in het teken van werken met traditioneel Italiaanse ingrediënten en waren georganiseerd door Hakvoort Professional.
Kabeljauw
Op de eerste wedstrijddag moesten de deelnemers een zo authentiek mogelijk hoofdgerecht maken van kabeljauw. Hierbij won Federico van restaurant Porto Cervo te Almere (links op de afbeelding). De tweede prijs ging naar Santucci van Ristorante Da Matteo in Wateringen.
Kalfsvlees
De tweede wedstrijddag stond in het teken van een hoofdgerecht met kalfsvlees. De eerste plaats ging naar Esposito van ristorante-pizzeria Al Vesuvio in Gemert. Caviella van restaurant MMX in Zandvoort behaalde de tweede plaats.
De gerechten werden pas bekendgemaakt op de wedstrijddagen zelf. De koks werden beoordeeld op verschillende aspecten als kooktechniek, creativiteit, smaak en presentatie.
Wedstrijden
Op de HorecaFair vonden eerder al de wedstrijd 'Creatief met Frikandel XXL' en het NK Pannenkoeken Bakken plaats.
De uitslag van 'Durf te koken!' moet nog bekend worden gemaakt.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

