Leveranciers

Sterren en finales op Wine Professional 2012

Chefs uit binnen- & buitenland, finales en natuurlijk wijn is wat de klok slaat op de Wine Professional 2012.

Uit het buitenland is onder andere Miguel Rocha Vieira van Costes in Boedapest aanwezig (1 ster, 18 punten GaultMillau). Daarnaast ook Bart de Pooter, de Belgische Chef van het Jaar 2012 en werkzaam bij De Pastorale (2 sterren, 18 punten GaultMillau).

Hij heeft enkele gerechten gecreëerd bij uiteenlopende rieslings.

Eigen land

Uit eigen land zijn onder andere aanwezig Jonnie Boer, Sergio Herman, Luc Kusters, Niven Kunz en Rogier van Dam. Zij verzorgen dan de culinaire omlijsting van diverse masterclasses.

Grand Prix
Verder op de WineProfessional is de finale van de Grand Prix GaultMillau. 3 Sterklas-leerlingen van de hotelschool van het ROC van Amsterdam presenteren dan ten overstaan van een internationale (sterren)jury hun eigen creaties bij de Prix du Sommelier-wijnen van het afgelopen Proefschrift Wijnconcours.

Kreeftenwijn
Daarnaast vindt de finale plaats van de Kreeftenwijn van het Jaar. Er vindt dan een blindproeverij plaats van 4 wijnen (uit ruim 35 inzendingen). De jury bestaat uit leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft en een panel onder auspiciën van Jan van Lissum.

De winnaar zal in 2012 als begeleider dienen bij het kreeftenmenu van de leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft.

Praktisch
Ten slotte zijn er op de beurs naast talloze wijnen ook gastronomische producten en allerhande accessoires te vinden. De Wine Professional 2012 vindt plaats van maandag 9 januari tot en met woensdag 11 januari.

Kijk voor het volledige, specifieke programma op WineProfessional.nl.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.