De kookwedstrijd voor hogere hotelscholen (voor een goed doel) is gewonnen door 4 studenten van Stenden Leeuwarden.
De wedstrijd op maandag 2 april bij Librije's Atelier in Zwolle was een initiatief van 11 tweedejaarsstudenten van de Hogere Hotelschool Den Haag, vestiging Amsterdam.
Zij kregen de opdracht iets te verzinnen waarmee minimaal 500 euro zou worden opgehaald.
Hogescholen
Van de volgende scholen deed telkens een team van 4 personen mee: Hogere hotelschool Maastricht, ROC Amsterdam, Hogere Hotelschool Leeuwarden, Hogeschool Saxion Apeldoorn en Hogere Hotelschool Den Haag.
Elk team moest een viergangenlunch bereiden, inclusief amuse en friandises.
Ron-derse bliksem
Via loting kreeg Stenden het voorgerecht toegewezen. Onder leiding van chef Albert Kooy maakten de Stenden-studenten Bart Stuber, Jaap Peter Nijboer, Tom Kooy en Mark Belt een ‘Ron-derse bliksem’ (afbeelding).
De ingrediënten hiervan waren jonge sla, biet, hachee, ui, aardappel en appel. Daarbij werd Schramsberg Blanc de Blancs 2008 geserveerd.
Ron Blaauw
De naam ‘Ron-derse bliksem’ was een knipoog naar het restaurant van Ron Blaauw, wiens visie in het voorgerecht verwerkt moest zijn. Andere richtlijnen waren: duurzaam, less is more, regionale ingrediënten, vegetarisch en een maximale kostprijs van 6,50 euro per persoon.
Juryleden
De lunch werd bereid voor 24 gasten en een jury bestaande uit Roger Rassin van La Rive* in Amsterdam, Kars van Wechem van De Saffraan* in Amersfoort, Martin Kruithof van De Lindenhof** in Giethoorn en Jan Sobecki van Chapeau!** in Bloemendaal.
De opbrengst kwam ten goede van het Emma Kinderziekenhuis. Klik hier voor meer foto's van de wedstrijd.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

