Het team van ROC Zeeland in Middelburg heeft de Zilveren Mossel 2012 gewonnen. En er werden nog 2 prijzen vergeven.
(Photo: Michiel Vermet)
De wedstrijd voor mbo-studenten vond maandag 5 maart plaats op Horecabeurs Goes. Het winnende team bestond uit Davey Bril, Jordan Ellen, Sinedu de Graaf en Jeroen de Buck.
Meer prijzen
De Culinaire Academie Zeeland ontving de persprijs. Het team hiervan bestond uit Renske Verstraeten, Sven Brokling, Joyce van Unen en Rikie van der Male. De Rooi Pannen uit Tilburg won de stylingaward.
Het team hiervan bestond uit Remco de Haan, Sjoerd Pijnenborgh, Leonie Wenting en Joey van Breugel.
Opdracht
De opdracht was om een driegangenmenu te bereiden met vis, schaal- en schelpdieren. Daarbij moesten passende wijnen worden geschonken. De restaurants De Kromme Watergang, Scherp, Bottles, De Deining en het Wapen van Axel hielpen de leerlingen zich voor te bereiden op de wedstrijd.
De jury roemde naast de mooie gerechten vooral de samenwerking tussen de keuken- en bedieningsleerlingen. Ze stelde vast dat ook dit jaar het niveau waarop gekookt werd weer bijzonder hoog was.
Zilveren Oester
Op Horecabeurs Goes vindt op dinsdag 6 maart ook nog de strijd om de Zilveren Oester plaats. De teams hiervoor zijn telkens samengesteld uit een professionele kok en gastheer/-vrouw.
Zij moeten dan een viergangenmenu bereiden en serveren.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

