Leveranciers

Robin Housen beste jong kooktalent Limburg

Robin Housen uit Eygelshoven is de winnaar van de allereerste editie van Aanstormend Kooktalent van Limburg.

Dat meldt Maastricht Culinair. Die lanceerde de wedstrijd begin december 2011.

Uit alle inzendingen werden 3 finalisten geselecteerd:
* Robin Housen uit Eygelshoven, 19 jaar, Arcus College & hotel Winselerhof in Landgraaf.
* Inès Vankeirsbilck uit Pecq (België), 18 jaar, student hotelschool Ter Duinen in Koksijde (België).
* Rinaldo Bovens uit Meerssen, 20 jaar, Arcus College & restaurant Sam Sam in Meerssen.

Vankeirsbilck werd tweede, Bovens derde.

Finale
De finale vond medio februari plaats bij de Hoge Hotelschool Maastricht. Met voor hen vooraf onbekende ingrediënten moesten de kandidaten een driegangenmenu voor 4 personen samenstellen en bereiden.

Zij kregen hulp van een coach om een beetje wegwijs te raken in de keuken aldaar.

Beoordeling
De jury beoordeelde de gerechten & deelnemers op creativiteit, bereidingswijze, presentatie, volledig gebruik van ingrediënten uit de mysterybox, smaak/verzorging van het gepresenteerde gerecht, harmonieuze compositie van voor-, hoofd- & nagerecht, houding in de keuken, inlevingsvermogen/aantoonbaar gastgericht denken en algemene indruk.

Winnaar Robin Housen kreeg dus de beste beoordeling en mag nu met 2 personen afreizen naar Italië voor een workshop over sous-vide koken.

Bron, inclusief foto: Maastricht Culinair.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.