Pim Veen van sterrestaurant 't Nonnetje in Harderwijk heeft de Gouden Garde gewonnen.
Veen is leerling van het Deltion College. De tweede prijs ging naar Simon Wessemius, de derde naar Edwin Sander. Zij zijn beide leerling op het ROC te Amsterdam.
Wedstrijd
De wedstrijd genaamd 'Durf te koken' vond plaats op de beurs HorecaFair. Ze stond onder leiding van Constant Fonk, bekend van De Oude Rosmolen en als bestuurslid van de Vereniging Les Amis Gastronomiques (VLAG).
Gerechten
De eerste 2 wedstrijddagen moesten de leerlingen verschillende gerechten bereiden. Een eiergerecht, een steenschol met buchotmosselen en als nagerecht een creatie van Doyénne du Comice. De dagwinnaars kwamen op woensdag 1 november terug om te strijden in de finale.
De opdracht daarvan was: een omelet met zeevruchten, rug van een tam konijn en een krokante appelcreatie. Pim Veen braadde als enige het konijn op het karkas.
De jury
De jury bestond uit voorzitter Constant Fonk, Wijnand Vogel en Paul van Staveren. Elke dag was er tevens een horecavakblad aanwezig om de deelnemer te beoordelen; Horeca Entree was er op de maandag bij.
Op de finaledag schoof Gerrit Greveling aan aan de jurytafel. De deelnemers werden beoordeeld op techniek van bereiden, presentatie van het gerecht, smaakcompositie van het gerecht, manier van werken van de kok, originaliteit, et cetera.
Wedstrijden
Op de HorecaFair vonden eerder al de wedstrijd 'Creatief met Frikandel XXL', het NK Pannenkoeken Bakken en een Italiaanse kookwedstrijd plaats.
Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts: Simon Wessemius, Pim Veen en Edwin Sander.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

