De Wine Professional 2012 hanteerde een strenger toegangsbeleid en kende een betere verdeling van de bezoekers.
Dat laat de organisatie The Wine & Food Association weten. Onder andere het strengere toegangsbeleid zorgde volgens haar voor een nog grotere tevredenheid onder exposanten en bezoekers. "Ook was er hierdoor een groter percentage van serieuze professionals aanwezig, veelal met beslissingsbevoegdheid."
Spreiding
"Een betere verdeling van de toegangskaarten leidde bovendien tot meer spreiding van de bezoekers over de 3 beursdagen, waardoor er ook op de doorgaans zeer drukke maandag meer bewegingsruimte in de gangpaden op de beursvloer was."
"Dat laatste kwam ook door de invoering van exposanten-booths, die de presentatietafels van de vorige edities vervingen."
Proeverijen
Verder hielden diverse exposanten op deze tiende Wine Professional bij hun eigen stand proeverijen onder de noemer 'mobiel proeven'. "Dit zorgde ervoor dat er overal op de beursvloer activiteiten waren; nog meer interactiviteit en dynamiek was het resultaat."
(Sterren)chefs
Op de beurs waren ook diverse (sterren)chefs uit binnen- en buitenland aanwezig om wijnen te matchen met culinaire gerechten. Onder andere Joop Braakhekke, Bart de Pooter, Sergio Herman, Jonnie Boer, Lucas Rive, Roger Rassin, Wouter van Laarhoeven, Miguel Rocha, Bert van Buschbach, Jochem Loots en Marko Karelse.
Natuurlijk werden ook prijzen uitgereikt: de Diamond Awards en stages bij diverse (sterren)restaurants.
Fine Food
Ten slotte werden uiteenlopende fine-foodproducten gepresenteerd. Momenteel is de organisatie overigens ook bezig met de voorbereidingen van de tweede Fine Food Professional (dit najaar), de tegenhanger van de Wine Professional.
De eerstvolgende editie van de Wine Professional vindt plaats van maandag 7 tot en met woensdag 9 januari 2013.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

