Marcel Stronks heeft het Glazen Kalf 2012 gewonnen. Tweede werd Bouke van der Veen, derde Benjamin Brunsveld.
Dat werd maandag 9 januari bekendgemaakt op de Horecava. De deelnemers moesten een gerecht bereiden met kalfsbovenbil, kalfsstaarten, kalfswangen en mini-groenten.
De jury lette op presentatie, smaak en cuisson. Ton de Zeeuw overhandigde het Glazen Kalf aan Marcel Stronks. De overige 2 deelnemers kregen het boek Kalverliefde.
Creativiteit
De competitie is er vooral om chefs de gelegenheid te geven weer eens wat anders te doen met kalfsvlees dan het gebruikelijke. Er wordt naar eigen creativiteit een hoofdgerecht gemaakt en voorgelegd aan een jury van vakmensen.
Deze bestond uit Ton de Zeeuw, Marco Poldervaart en Boris Bassa, de winnaar van vorig jaar.
Leveranciers
De wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de VanDrie Group: kalfsvlees met het Beter Leven-kenmerk stond centraal. De gerechten waren bereid met producten van FreshWeb, werden gepresenteerd op servies van Libbey en de kandidaten kregen een culinair helpende hand van Cuise.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

