Leveranciers

Maastricht in de ban van de BBB en EFFF

Van maandag 21 t/m 24 janari vinden in het Mecc Maastricht de horecavakbeurzen BBB en EFFF plaats als onderdeel van de Week van de Gastronomie. Het Columbusplein vervult een centrale rol op de beursvloer. De genomineerden en de winnaar van de Columbus Award, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt, presenteren hun product of dienst. Ook tal van bedrijven reserveren standruimte op dit plein.

Op een tot keuken omgebouwde concertvleugel worden tal van demonstraties gegeven door onder andere Joop Braakhekke. Nieuw is het Hospitality Inspiratie Platform. Hier speelt design een grote rol. Er zijn workshops en er worden prijzen uitgereikt voor de beste foodfo-tografie, het beste interieurontwerp en het beste product. Stichting Europa Culinair organiseert tijdens de BBB
een aantall internationale kookwedstrijden in teamverband en individueel.
Vaste onderdelen als de HotelloTop, die dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt, genereert weer een groot aantal toppers uit de hotellerie. Dit jaar is er extra aandacht voor de We Care Foundation. De opbrengst van de inzamelingsactie ten behoeve van de Vrijwilliger Palliative Terminale Zorg wordt tijdens de BBB bekend gemaakt.

De European Fine Food Fair staat in het teken van gastvrijheid. De organisatie zal samen met enthousiaste deelnemers internationale toppers en aanstormend talent een podium bieden om hun kunnen met gastronomisch Nederland te delen. Speciaal daarvoor wordt er op de beursvloer een theater gebouwd waar een aantal chefs spraakmakende masterclasses zullen geven. De BBB van 2008
vindt plaats van maandag 21 tot en met donderdag 24 januari van 11.00 tot 18.00 uur in MECC Maastricht. De eerste drie dagen vindt parallel daaraan de European Fine Food Fair plaats. Toegang is alleen mogelijk voor de doelgroep, op uitnodiging of op vertoon van een bewijs dat de bezoeker een beroepsfunctie heeft in de horeca.