Leveranciers

Kleinere restaurants hoger gewaardeerd

Kleinere restaurants krijgen gemiddeld een hogere, online waardering dan grotere restaurants.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het bedrijfschap Horeca & Catering, uitgevoerd met behulp van ruim 200.000 recensies op Iens.nl en Eet.nu. Uit het onderzoek blijkt dat 8 op de 10 consumenten zich bij de keuze van een restaurant (mede) laten leiden door een online recensie.

Groot versus klein
Kleinere restaurants krijgen gemiddeld een hogere waardering dan grotere restaurants. Het is vooral de service die zorgt voor een lagere waardering van grotere restaurants. Wat betreft de ambiance scoren grotere restaurants juist iets beter dan gemiddeld.

Een tuin heeft een positieve invloed op de waardering, vooral op het beoordelingsaspect ambiance. Het jaargetijde waarin restaurants worden bezocht is vrijwel niet van invloed op de beoordeling.

Leeftijd
Verder beoordelen jongere en oudere consumenten restaurants in Nederland gemiddeld positiever dan mensen in de leeftijd van 35 tot en met 54 jaar. Ook laat de waardering van restaurants door de consument de laatste jaren een licht opwaartse trend zien.

Keuken
Ten slotte scoren restaurants met een Aziatische keuken gemiddeld het hoogst op de kwaliteit van het eten en drinken. Als gekeken wordt naar de verschillende regio’s in Nederland dan worden restaurants in Zeeuws-Vlaanderen, Oost-Groningen en Midden-Limburg gemiddeld het hoogst gewaardeerd.

Bron/volledig onderzoek: bedrijfschap Horeca & Catering.
Foto: Ariel da Silva Parreira.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.