De beste leerling-koks en -gastheren/-vrouwen van 9 (v)mbo's strijden donderdag 29 maart in een landelijke finale.
De finale van de zogeten Culinaire Vakwedstrijden vindt plaats bij het ROC Amsterdam. De deelnemers kwamen eerder al als beste naar voren in regionale voorronde, georganiseerd door de stichting Vereniging van Scholen met een HorecaOpleiding (VSHO).
De jongeren strijden dan individueel en in teamverband om de titel Toptalent van Nederland.
Vakjury's
De vakjury voor de koks bestaat uit Peter Bruins (De Bokkendoorns**, Overveen), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Amsterdam) en Marcel de Leeuw (Double Tree by Hilton, Amsterdam). Zij beoordelen de kandidaten op techniek, smaak en hygiëne.
De vakjury voor de gastheren/-vrouwen bestaat onder andere uit Sarah Bisschop (De Librije***, Zwolle) en Arjan Driehuis (L'Europe, Amsterdam). Zij beoordelen de kandidaten onder andere op gastvrijheid, houding, serveertechnieken, debarasseertechnieken en het maken van een goede mise-en-place.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

