De Cas Spijkers Academie gaat vanaf komend schooljaar ook van start in Breda. In totaal zijn er dan 3 vestigingen.
De Bredase vestiging wordt ondergebracht in het Cingel College. Die start in eerste instantie alleen met een koksopleiding, waarbij nauw wordt samengewerkt met sterrestaurant Wolfslaar.
Bij de andere vestigingen wordt ook de opleiding voor gastheer/-vrouw gegeven.
Breda
Het Cingel College houdt zondag 22 januari nog een open dag (Markendaalseweg 35, Breda). Cees Helder is tussen 12.00 en 14.00 uur aanwezig voor meer informatie over de Cas Spijkers Academie in Breda.
Vestigingen
De Cas Spijkers Academie had al vestigingen in het ROC van Twente en ROC Nijmegen. Eerder nog was er sprake van dat er ook vestigingen zouden komen in Groningen en Amsterdam maar die plannen zijn (voorlopig) van de baan, aldus woordvoerder Caroline Veekens-Jansen.
Opleiding
Bij de Cas Spijkers Academie gaat het om een allround-opleiding in de culinaire branche onder direct toezicht van Cees Helder. Daarbij wordt nauw samengewerkt met ster(ren)chefs van diverse restaurants.
Speerpunten zijn onder andere verbreding, verdieping, een leeraanbod waarin vernieuwing belangrijk is maar de basis leidend, leren in de praktijk en discipline. De academie is alleen bedoeld voor wie koken zijn lust en leven is.
Vooraf worden studenten dan ook getest op hun instelling en vakbekwaamheid.
Afbeelding
De officiële aftrap voor de Bredase opleiding vond woensdag 18 januari plaats in onder andere het bijzijn van Cees Helder en Ton Pinxten.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

