In de RAI zijn van zondag 4 tot en met dinsdag 6 maart de Bakkerij Dagen, met de Dutch Pastry Award en het EK Boulangerie.
Op de beurs passeren alle facetten van het bakkersvak de revue. Er wordt aandacht besteed aan het product, aan het productieproces, samenwerkingsvormen, winkelinrichting en presentatie.
Daarnaast zijn er noviteiten, workshops, demonstraties en wedstrijden.
Dutch Pastry Award
Eén van de wedstrijden is die om de Dutch Pastry Award. Het thema dit jaar is de onderwaterwereld. Er strijden in totaal 12 patisserietalenten tegen elkaar.
De showstukken zijn doorlopend te bekijken.
EK Boulangerie
Een andere wedstrijd op de Bakkerij Dagen is het EK Boulangerie. Het is voor het eerst dat dit wereldkampioenschap plaatsvindt in Nederland. Er doen in totaal 8 landenteams aan mee: Nederland, Luxemburg (Europees Kampioen 2011), Denemarken, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal.
De teams strijden tegen elkaar in 3 categorieën: brood, viennoiserie en het maken van een showstuk. Het thema van de wedstrijd is flora & fauna. De winnaar ontvangt Les Pellons d'Or (de gouden broodschieters).
Het Nederlands BoulangerieTeam bestaat uit François Brandt (wereldkampioen 2010), Peter Bienefelt en Wietse Schiere.
Afbeeldingsrechten: NFP Photography, Pieter Machielsen.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

