Innovatie

Zeeuwse tong primeur voor Zeeuwse horeca

Bijna 20 Zeeuwse restaurants hebben de primeur om de eerste vangst van gekweekte Zeeuwse tong te mogen serveren.

De chef-koks zijn gevraagd om zich de komende 3 weken creatief uit te leven op de Zeeuwse tong. De gasten kunnen de resultaten in een amuse of gerecht proeven en hun oordeel door middel van een vragenformulier aan de keukenbrigade doorgeven.

Het gaat hierbij om een eerste, grote test van de kwaliteit van de uniek gekweekte Zeeuwse tong bij een breed publiek.

Zeeuwse tong
Zeeuwse tong is de benaming van een grootschalige proef om binnendijks vis te kweken in een gesloten kringloop. De Stichting Zeeuwse Tong heeft de afgelopen jaren samen met Wageningen Universiteit veel onderzoek gedaan naar de haalbaarheid hiervan.

De verwachting is dat deze viskweek een nieuwe economische sector kan worden, mits alle lopende proefnemingen slagen.

Bron: Stichting Zeeuwse Tong.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.