Innovatie

'Vervang alcohol door thee bij maaltijd'

Theesommelier Chris Oosterveen wil dat de horeca vaker thee als alcoholvrij alternatief serveert bij de maaltijd.

Oosterveen richtte onlangs Tea Tender op waarmee hij door het hele land op feesten en partijen alcoholvrije theedrankjes serveert. Hij hoopt particulieren en bedrijven een stap verder te brengen in de wereld van thee.

Dorstlessend
"Door gebruik te maken van kwaliteitsthee verkrijg je een drank die geschikt is voor meerdere toepassingen en mogelijkheden. Zo zal de alcoholvrije cocktail een helder drankje zijn met een fruitig, rond en dorstlessend karakter."

Voor de combinaties van thee met gerechten speelt Oosterveen met de smaak, het karakter, de tannines en temperatuur van de thee.

Alternatieven
Tijdens een lunch voor de culinaire pers liet Oosterveen zien hoe thee uit een wijnglas een prima alcoholvrij alternatief is. Als aperitief serveerde hij ijsthee op basis van groene thee, meloen en cranberrysap. Hiervoor werd de thee warm bereid en daarna gekoeld.

De theesommelier liet verder een cold brew van Dilmahs groene jasmijnthee proeven. Hierbij werd de thee minimaal een halve dag getrokken in koud (mineraal)water. Volgens Oosterveen is deze bereiding in het buitenland erg populair en in Nederland echt vernieuwend.

Zwarte thee
Bij de hartige lolly van varkensterrine met rode vruchten adviseerde hij een zwarte thee uit de Watte-serie van Dilmah. Deze is op 900 meter hoogte verbouwd en wordt qua karakter vergeleken met wijn op basis van shiraz.

Verder liet Oosterveen een visgerechtje proeven bij thee met een fijn, floraal aroma en met de kick van zwarte thee. Deze kick zorgt ervoor dat de thee goed overeind blijft bij volle, intense smaken.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.