In Amsterdam opent een grote pilotstore van Screaming Beans, in samenwerking met onder andere De Leest** in Vaassen.
Initiatiefnemers zijn Charlotte Bubeck en Dick van den Heuvel. Voor de realisatie werkten zij onder andere samen met gastvrouw/sommelier Kim Veldman en tweesterrenchef Jacob Jan Boerma van De Leest.
Ook werd de hulp ingeroepen van Edmond Asseily (eigenaar Burgundy WineBar in Beirut) en architect Glenn Sestig. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerp van zaken als de Make-up club, Club 69 en Culture club in Gent, alsmede club Molotov in Antwerpen.
Eigen opleiding
Screaming Beans opende ruim 2 jaar terug al als een kleine locatie in de Hartenstraat, met een eigen barista-opleiding. De grotere vestiging opent in het voorjaar aan de Eerste Constantijn Huygensstraat.
De nieuwe zaak kent een completere invulling, een meer doorontwikkelde visie en internationaler ontwerp. De eigen opleiding ontbreekt ook hier niet.
Smaakbelevingen
De basis blijft het doel om de beste kwaliteit koffie, wijnen en gerechten te gaan combineren. "Amsterdam mist een plek waar deze 3 belangrijke smaakbelevingen samenkomen", zeggen de initiatiefnemers. "Wij willen kwaliteit, hospitality, sfeer en laagdrempeligheid voor onze gasten creëren zonder dat daar de hoofdprijs voor betaald moet worden."
"Onze producten zijn overwegend biologisch, verantwoord en altijd authentiek. We hebben bewust voor deze locatie gekozen. Het is een bruisende opkomende buurt met een fantastisch sfeer en dynamiek."
Als de nieuwe, Amsterdamse vestiging een succes is, gaat Screaming Beans in de toekomst ook in andere steden filialen openen.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

