Nederland kent van maandag 3 tot en met zondag 9 oktober de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld.
De week is een initiatief van de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB). Het houdt in dat gasten bij bestelling van een vegetarisch driegangenmenu bij een deelnemend restaurant, een gratis vegetarisch voorgerecht voor hemzelf en zijn tafelgenoot krijgen.
De tafelgenoot kan dus eventueel een hoofdgerecht met vlees bestellen. Met dit concept wil de Vegetarische Restaurantweek zelfs de meest verstokte vleeseter verleiden om te proeven van de vegetarische keuken.
Aanvullend
"Omdat restaurateurs zelf vaak heel goed weten hoe ze een aantrekkelijk aanbod kunnen samenstellen, staat het restaurateurs vrij om naast het bovengenoemde aanbod zelf met een aanvullend aanbod te komen", zegt de organisatie.
"Hanteert uw restaurant geen driegangenmenu's, laat het ons dan weten." Ook is het mogelijk een workshop te volgen bij De Librije; daarbij valt een stage van een week te winnen.
Deelnemers
Inmiddels hebben zich ruim 80 restaurants verspreid over het land aangemeld voor de Vegetarische Restaurantweek. Daaronder Librije's Zusje in Zwolle en De Bloemenbeek in de Lutte.
Voor de nodige exposure (voor de restaurants) werkt de organisatie onder andere samen met het radioprogramma VARA's Vroege Vogels.
Kosten
Het kost restaurants 50 euro (inclusief btw) om deel te nemen aan de Vegetarische Restaurantweek. Voor dit bedrag kan het eventueel in 2011 ook gratis deelnemen aan het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs.
"Daarnaast betaalt u tijdens de Vegetarische Restaurantweek per couvert (persoon) een bedrag van 2 euro. Dit bedrag is op basis van no cure, no pay. U betaalt dus alleen 2 euro als u echt een betalende gast ontvangt.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

