Innovatie

Restaurants Londen versoberen menukaart

Steeds meer restaurants in Londen versoberen hun menukaart. Sommige horecazaken bieden nog maar één gerecht aan.

(Photo: Elvinstar, iStockphoto)

Dat zegt horecablogger Hugh Wright in The Telegraph. Zo is er bijvoorbeeld Le Relais de Venise L'Entrecôte, dat vanuit Parijs uitgroeide tot een wereldwijde mini-keten, inclusief vestigingen in Londen.

Hier serveren ze alleen maar een groene salade met walnoten als voorafje, gevolgd door steak met patat en een speciale saus waarvan het recept geheim is. Het enige waar gasten nog een keuze in kunnen maken is hoe ze hun steak gebakken willen hebben.

Grote burgers

Een tweede voorbeeld is het Londense Burger & Lobster. Dit horecaconcept serveert alleen supergrote burgers en volledig gegrilde of gestoomde kreeft met salade en patat.

Verder zijn er ook zaken die alleen maar specifieke cocktails serveren.

Omhelzen
Wright is in alle zaken geweest waar hij over schrijft en vond elke ervaring geweldig. Hij voelde zich niet belemmerd omdat hij zelf (bijna) geen keuze kon maken. "Als deze geen-keuze-concepten een trend worden, zal ik die zeker omhelzen", aldus de blogger.

Bron: The Thelegraph. Getipt door: Zestz.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.