Restaurant Day is een concept waarbij iedereen wereldwijd wordt uitgedaagd voor één dag een restaurant te openen.
(Photo: Elvinstar, iStockphoto)
Restaurant Day is een initiatief van Finse foodies. Het driemaandelijkse concept startte in mei 2011 met bijna 40 restaurants in 13 Finse steden. Bij de laatste editie in februari 2012 deden er bijna 300 restaurants aan mee verspreid over 12 landen.
Hieronder Nicaragua, Brazilië, IJsland, Zweden, Estland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Thailand en Japan.
Meedoen
Het concept is bedoeld voor individuen, groepen, organisaties, et cetera. Het enige wat men hoeft te doen is zich aanmelden op de bijbehorende website; het restaurant komt dan op de kaart van Restaurant Day te staan.
"We willen eenieder uitdagen zijn droom van een eigen restaurant waar te maken. Door mee te doen aan Restaurant Day maak je je omgeving levendiger, zet je jezelf op de kaart en heb je een overgetelijke dag."
Fantasie
Het maakt overigens niet uit waar het restaurant wordt opgezet. Dat kan variëren van een park, thuis, op kantoor, op de hoek van de straat, in de tuin of op het strand. "Fantasie is de limiet."
De volgende Restaurant Day is zaterdag 19 mei.
Getipt door: Horecainspiratie.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

