Innovatie

Restaurant Borgesius volledig klimaatneutraal

Restaurant Borgesius in Utrecht is vanaf de Dag van de Duurzaamheid, op vrijdag 11 november, volledig klimaatneutraal.

Samen met het FairClimateFund heeft het restaurant haar CO2-uitstoot berekend en gecompenseerd. Borgesius had haar CO2-uitstoot al zoveel mogelijk gereduceerd. Zo werkte ze al met led-verlichting, watervrije urinoirs, duurzame leveranciers, had ze een duurzame inrichting en een beleid voor afvalbeperking.

De Dag van de Duurzaamheid was voor het restaurant een mooie aanleiding om 100 procent klimaatneutraal te worden. Op deze dag wordt ook de CO2-uitstoot van het vervoer van en naar het restaurant van alle gasten gecompenseerd.

Gezonder koken
"Door als restaurant klimaatneutraal te worden, werken we met onze gasten aan een beter klimaat en steunen we mensen in ontwikkelingslanden", zegt horecamanager Gijs Jan Pellen van Borgesius.

"Dankzij onze compensatie geven we mensen in India en Zuid-Afrika de mogelijkheid klimaatvriendelijk en gezonder te koken. En dat past natuurlijk goed bij ons restaurant."

Expositie
Het is vanaf vrijdag 11 november dus ook mogelijk om klimaatneutraal te vergaderen, een klimaatneutrale bedrijfsborrel te houden of klimaatneutraal te feesten bij Borgesius. Vanaf die dag hangt er in het restaurant ook een expositie uit India.

Foto's van de families die dankzij bedrijven als Borgesius nu een biogasinstallatie en een beter leven hebben. 
 

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.