Innovatie

PvdD pleit voor doggybags in restaurants

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft een motie ingediend waarmee ze doggybags bij restaurants wil stimuleren.

(Photo: Hedonist @ SXC.com)

Restaurants gooien per jaar 51.000 ton voedsel weg, terwijl het volgens de PvdD in verschillende andere landen heel normaal is om restanten van de maaltijd mee naar huis te nemen in een zogenaamde doggybag.

Ook blijkt uit onderzoek dat 68 procent van de gasten gebruik wil maken van een doggybag als restaurants die aan zouden bieden.

Nog een taboe
De partij wil nu dat staatssecretaris Henk Bleker in gesprek gaat met restauranthouders. PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand: “Om voedselverspilling tegen te gaan zou het mooi zijn als restaurants van het aanbieden van een doggybag de norm maken. Het gebruiken van een doggybag is nu nog een taboe in Nederland en daarom durven consumenten er niet om te vragen."

"Er valt veel winst te behalen als ook Nederlandse restaurants hun gasten zouden uitnodigen om overgebleven etenswaren na afloop van de maaltijd mee naar huis nemen. Dan kun je de dag erna bombarderen tot restjesdag."

---
Facebook-pagina Horeca Entree.   
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.