Izkaya in Rotterdam heeft de titel Beste Gastvrijheidsformule Restaurants 2012 gewonnen van het Gastvrijheidsgilde.
Dat werd maandag 9 januari bekendgemaakt op de Horecava. Izkaya won van landgoed De Korenmolen in Maasbommel en De Vrienden van Jacob van Jacob in Santpoort. Jordi Kuijt van Izkaya: "Ik denk dat we zijn verkozen omdat we de beste, traditionele gastvrijheid combineren met moderne technieken."
"Mensen die van een Franse brasserie houden voelen zich hier helemaal op hun gemak, maar ook mensen die gewend zijn alles zelf te doen kunnen hier 'losgaan'."
Kritiek
Een puntje van kritiek van de jury was nog wel dat Izkaya sociale media (nog) meer moet integreren in de bedrijfsvoering. Daar is Kuijt hard mee bezig. "Binnen enkele weken moet het mogelijk zijn dat mensen via sociale media alles heel makkelijk kunnen delen, bijvoorbeeld wat er op hun bord ligt."
"Niet zelf zeggen dat we goed zijn, maar integreren wat gasten over ons zeggen en welke foto's ze plaatsen."
Verkiezing
De verkiezing van Beste Gastvrijheidsformule Restaurants is nieuw; gedurende de rest van de Horecava worden ook nog de Beste Gastvrijheidsformule Fastservicebedrijf (dinsdag), Beste Gastvrijheidsformule Cafés (woensdag) en Beste Gastvrijheidsformule Hotels (donderdag) verkozen.
Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar, moe(s)ten de 3 finalisten zich presenteren. Ton Ververs van het Gastvrijheidsgilde: "Wat we in ieder geval al besloten hebben, is dat we volgend jaar meer van de kandidaten willen zien. Er zit zoveel verschil tussen de kandidaten, dat maakt de beoordeling moeilijk."
Afbeelding
Op de afbeelding Jordi Kuijt (l) en Sietse van Zanten van De Vrienden van Jacob.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

