Innovatie

Internationale visies op voedsel anno 2050

Het nieuwe boek Food for the City biedt 13 visies uit de hele wereld over de toekomst van voedsel in de stad anno 2050.

In 2050 wonen er 9 miljard mensen op de aarde, waarvan 75 procent in steden. "Gaan we in dit tempo door, dan hebben we in de toekomst enkele planeten extra nodig voor de productie van ons voedsel", zegt de uitgever.

"In het boek wordt zodoende onderzocht hoe we onze steden kunnen blijven voeden, met 13 unieke visies uit de hele wereld. Een tijdlijn van 2050 v.Chr. tot 2050 n.Chr. en een beeldessay bieden de lezer daarnaast een intrigerende blik op een onderwerp dat nu hip en hot is, maar mensen al duizenden jaren boeit."

13 visies

Hieronder de (auteurs van de) 13 visies.
* De curator | Peter de Rooden | Foodprint: Artistic Reflections on Practical Issues.
* De filosoof | Huub Dijstelbloem |Food, A Compromised Issue.
* De chef | José Andrés |Finding Answers in the Rubble of Haiti.
* De permaculturalist | Adam Grubb |Permaculture as a Permanent Culture.
* De industrieel | Stephan Tanda | Feeding the World: A New Paradigm for 2050.
* De ruraal socioloog | Johannes S.C. Wiskerke | A Tale of Two Hungry Cities.
* De architect/urbanist | Jorge Mario Jáuregui | We Want Food, Entertainment and Art.
* De boer | Annechien ten Have-Mellema | How to Think and Farm Out of the Box.
* De technologen | James H. Flatt, George E. Stagnitti, Ari Patrinos, J. Craig Venter | Solving the Problems of Food Production in 2050 through Synthetic Genomics Technology.
* De activisten | Vandana Shiva and Maya Goburdhun | Seed to Table.
* De architecten/urbanisten | Lola Sheppard and Mason White/Lateral Office | Arctic Food Network.
* De vrouwenrechtenadvocaat | Gaynor Paradza | Women’s Quest to Secure Food in Post-Conflict East Africa.
* De kunstenaars | Wietske Maas/Matteo Pasquinelli | Manifesto of Urban Cannibalism.

Praktisch
Food for the City wordt donderdag 5 april gepresenteerd tijdens Het Voedseltribunaal in Den Haag. ISBN: 9789056628543. Prijs: 24,50 euro. NAi Uitgevers i.s.m. en op initiatief van Stroom Den Haag. Met steun van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, de Stichting DOEN en het Mondriaan Fonds.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.