Innovatie

Horeca Den Bosch in restaurantalliantie

24 Bossche restaurants gaan verder in een alliantie, met Gerrit Greveling en Marc Raaijmakers als voorzitters.

De Alliantie 's-Hertogenbosch is ontwikkeld op initiatief van de gemeente (zie onder) en kende een voorbereidingsfase van ruim een jaar. Ze wil een brug slaan tussen evenementen en de Bossche restaurants, de verblijfsduur van bezoekers verlengen en pro-actief gasten interesseren in een breed aanbod van activiteiten in Den Bosch.

Lancering
Greveling (ex-patron-cuisinier Chalet Royal) en Raaijmakers (directeur Koning Willem I College) presenteerden de alliantie donderdag 19 april bij Van der Ven & Van der Ven Oriental Art.

Wethouder Hoskam sabreerde daarbij een Magnum Veuve Clicquot. Hij bracht vervolgens zijn complimenten en succes over aan het bestuur en sprak zijn genoegen uit over de diversiteit van de leden.

Promoteam

De alliantie heeft diverse activiteiten op de planning staan. Het eerste evenement waarmee ze samenwerkte was de Art Fair in Autotron. De alliantie presenteerde zich daar van zondag 15 tot en met zondag 22 april met een champagnebar en kleine gerechten.

Ook was een promoteam aanwezig om gasten en standhouders op de mogelijkheden van de binnenstad inclusief horeca te wijzen. Eventueel regelde ze een plekje bij één van de leden van de alliantie en regelde ze een pendeldienst.

Dinercoupon
Verderop dit jaar staan activiteiten gepland in samenwerking met onder meer Jazz in Duketown, Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch, Musuemweekend en Winterparadijs. De alliantie hoopt hiermee de verblijfsduur van bezoekers aan de stad te verlengen en gasten actief in ‘s-Hertogenbosch te interesseren.

Dit gebeurt door een pakket van arrangementen en activiteiten aan te bieden, alsmede een dinercoupon, culinaire routes, vergaderarrangementen en een netwerkborrel.

Leden
De leden van de alliantie zijn: Allerlei&Visserij, Casa Don Arroyo, Artisan, Le Bateau, Coquille, Christoffel, Eetbar Dit, De Eeterij, Kakama Asian Food & Bar, Lux, Le Méridien, Nescio, Ristorante Da Peppone, Pilkington's, Pollevie, Van Puffelen, Ries Eten & Drinken, Sense, The Sushi Lounge, ff Swanjéé Grill Wapaz, Wines & Cocktails, Tante Pietje, D'Orient Uskudar, In den Zevenden hemel en Zoetelief.

Bart Derks van Pilkington’s is vicevoorzitter, Esther Reinders van restaurant Lux is verantwoordelijk voor het secretariaat, Geertje Klijn van Coquille & Kim Spanjer van FF Swanjee zijn penningmeesters en Jaques van Geffen van restaurant Dit is bestuurslid.

Onderzoek
De gemeente 's-Hertogenbosch schakelde in 2011 Buro Belgers en Spanjer Horeca Advies in om onderzoek te doen naar het bestaansrecht van een horecaplatform. De basis van dit verzoek lag in de nadrukkelijke wens een verbeterde aansluiting tussen horeca, evenementen en beurzen mogelijk te maken.

Verder bestond er een sterke behoefte aan een vast aanspreekpunt. In korte tijd gaven 24 restaurants gehoor aan de uitnodiging deel te nemen.

KHN
De Bossche horeca is weliswaar verenigd binnen de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling ’s-Hertogenbosch, maar bovenstaande promotionele doelstellingen behoren niet tot de primaire taken van KHN.

Deze alliantie gaat voor de restaurantsector in deze leemte voorzien. Van de leden wordt verwacht dat zij actief deelnemen aan de te organiseren activiteiten.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.