Het Koksgilde en Gastvrijheidsgilde houden onder de naam Gilden on Tour diverse vakdagen voor horecaprofessionals.
Het is de bedoeling deze vakdagen in het voorjaar en najaar te organiseren op 3 tot 5 plaatsen in Nederland. Toine de Rooy (bestuurslid Koksgilde) en Jeannine Sok (bestuurslid Gastvrijheidsgilde) zijn de initiators achter Gilden on Tour.
Inspiratie opdoen
De Rooy: "We merken dat leden van de gilden inspiratie willen in hun vak. Ze willen kennis en vaardigheden opdoen, maar dan wel op een makkelijk manier en niet te ver van huis."
Informele manier
Sok: "De gilden zijn er juist voor om leden, maar ook niet-leden, allerlei mogelijkheden te bieden om bij te blijven in hun vak. Vakmensen die al ervaring hebben in het vak willen niet op een schoolse manier les krijgen."
"Ze willen juist op een gezellige, informele manier leren over nieuwe technieken, producten, recepturen, combinaties van drank en spijzen, et cetera.
Najaarssessies
Voor elke najaarssessie worden tussen de 50 en 100 vakmensen verwacht. Het thema voor het najaar van 2011 is wild. De eerste Gilden on Tour zijn op maandag 17 oktober in Veghel en op maandag 31 oktober in Almelo.
De kosten zijn 15 euro voor leden van het Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde en 25 euro voor niet-leden. Als laatstgenoemden tijdens de vakdag lid worden krijgen ze de 25 euro vergoed.
Inschrijven kan via de websites Koksgilde.nl en Gastvrijheidsgilde.nl.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

