Ad van Til, Mark Plagge en Jelle Haverkorn zijn de finalisten van de Food Innovation Battle 2012.
Zij bereiden zodoende tijdens de Horecava op de stand van Food Innovation 3.0 (03.330) het gerecht van hun (eerder ingezonden) recept. De winnaar ontvangt de titel en een prijzenpakket met onder andere de Big Green Egg BBQ.
Chef Paul van de Bunt van restaurant De Leuf** in Ubachsberg reikt het prijzenpakket op de BBB in Maastricht uit.
Cook-off
De kandidaten streden woensdag 14 december tegen elkaar in een cook-off op de Molteni Podium IV waarvan er maar 4 in de wereld te vinden zijn. Tijdens de cook-off werden de kandidaten uitgedaagd om, met aan hen niet eerder kenbaar gemaakte ingrediënten, hun algemene vaardigheden te laten zien.
De jury koos de 3 finalisten op basis van innovatie, presentatie en smaakbelevenis.
Opleiding
De finalisten vertegenwoordigen naast zichzelf ook hun opleiding en daarom krijgt de opleiding van de winnaar een goodiebox ter waarde van 500 euro. Deze is gevuld met onder andere cressen, 'vergeten en niet vergeten' groenten en kalfsvlees.
Ad van Til is leerling op het Noorderpoort College Euroborg; Mark Plagge (afbeelding) en Jelle Haverkorn zijn leerling op het Roc van Twente.
Food Innovation 3.0
De battle is een belangrijk onderdeel van Food Innovation 3.0, een nieuw platform van een zestal leveranciers. Tijdens de Horecava presenteren de partners zich op een stand met een uitgebreid programma.
Een tipje van de sluier: bestellingen doen vanaf je smartphone zonder verbinding, electric cocktails en de finale van de Food Innovation Battle 2012.
Lees meer over Food Innovation 3.0 in het artikel dat stond in de laatste Horeca Entree. Of ga naar de Facebookpagina van Food Innovation 3.0.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

