Innovatie

Duurzame restaurants profileren zich op Iens

Restaurants die iets duurzaams doen, hoe klein ook, kunnen dat voortaan aan (potentiële) gasten communiceren op Iens.nl.

Op deze website kunnen horecazaken sinds kort namelijk een duurzaamheidsprofiel invullen. Tevens kunnen gasten lezen over wat zij zelf kunnen doen om duurzamer te dineren.

Voedselverspilling
Het initiatief komt van Iens.nl, voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en onderzoeksbureau CREM. Het is gedaan in het kader van de wereldvoedseldag op zondag 16 oktober en om voedselverspilling in de horeca terug te dringen.

Achtergrondartikel
Inmiddels hebben 210 restaurants een duurzaamheidsprofiel aangemaakt. Een achtergrondartikel over het initiatief valt te lezen in Horeca Entree 10 van 2011 (staat vrijdag 14 oktober hier online).
 

---
Facebook-pagina
Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.