Innovatie

'De volcanic rock is nieuwe restauranthype'

Restaurant Carte Blanche in Stadskanaal is gestart met de volcanic rock, 'in Groot-Brittannië en Duitsland al een culinaire rage'.

De volcanic rock betekent koken op een verhit stuk lavasteen, een van oorsprong Aziatische kookwijze. Volgens het restaurant is de techniek al mateloos populair in onder meer Groot-Brittannië en Duitsland vanwege het vetarme karakter.

Dichtschroeien
Gasten bereiden dan zonder toevoeging van olie, peper of zout zelf hun diner door vers vlees en vis te laten sudderen op een stuk gloeiend vulkanisch gesteente. Dankzij de 320-graden-droge hitte van de steen, wordt het vlees onmiddellijk dichtgeschroeid.

De pure smaak van het vlees of de vis blijft hierdoor behouden.

Nieuwe hype
Volgens bedrijfsleider Sabine Heke van Carte Blanche wordt deze gezonde manier van koken de nieuwe hype in de restaurantwereld. "Niet alleen wordt er dankzij de volcanic rock verantwoord gegeten, het is ook nog eens een gezellige activiteit. Je bent actief aan het dineren."

Bovendien kunnen de gerechten volledig naar eigen idee worden bereid of gecombineerd. De reacties onder de gasten zijn tot nu toe positief.

"Vooral de pure en volle smaak die bewaard blijft, wordt erg gewaardeerd. In een pan of oven gaat er kennelijk toch wat verloren."

Menu's
De rock-menu's van Carte Blanche bestaan uit 5 gerechten: tournedos, sizzling sausages, tonijnsteak, gamba's en portobello-champignons. Hiernaast staan er ook à-la-cartegerechten en vele tapas op de kaart.

Afbeeldingsrechten: restaurant Carte Blanche, Stadskanaal.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.