Innovatie

Blumenthal serveert peperdure hamburger

Driesterrenchef Heston Blumenthal gaat een kweekhamburger ter waarde van 250.000 euro serveren.

Dat schrijft NU.nl. De hamburger wordt gerealiseerd door een aantal Nederlandse wetenschappers. Momenteel is een stukje vlees van 2 bij 1 centimeter en van 1 millimeter dikte gekweekt. De onderzoekers hopen dat de burger eind dit jaar af is.

De 250.000 euro die de hamburger kost, is ter beschikking gesteld door een anonieme financier. De sterrenchef van het Britse The Fat Duck krijgt dus de eer om de burger te gaan serveren.

Kweekvlees
De huidige kweeklapjes lijken qua uiterlijk nog het meest op reepjes calamares (pijlinktvis). Kweekvlees heeft veel potentie omdat hiervoor geen dieren hoeven te worden gefokt.

Bovendien is het kweken van vlees een stuk efficiënter dan het voeden van dieren voor consumptie.

Bron: NU.nl.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.   
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.