Innovatie

Beter Eten Congres 2011 focust op no waste

Het Beter Eten Congres 2011 komt eraan, met de focus op voedselverspilling en uitreiking van de No Waste Award.

Het congres is op maandag 7 november in Den Bosch. Ze is een initiatief van Agro & Co, ZLTO en Wageningen Universiteit. Eerder nog, op zondag 25 september, is er het Beter Eten Festival voor consumenten.

Voedselverspilling
Het congres gaat over voedsel dat beter is voor iemand. Voor voedsel dat de producent de waardering geeft die hij verdient en dat beter is voor de (directe) omgeving. Extra aandacht is er dit jaar voor voedselverspilling.

"Jaarlijks wordt in Nederland 'van grond tot mond' 30 tot 50 procent van het voedsel weggegooid", zegt de organisatie. "Dat is niet alleen zonde van het geld, maar ook zonde van het eten."

No waste
Ter afsluiting van het congres wordt de deelnemers dan ook een no-wastedinner aangeboden, dat door koks is bereid met voedsel dat die dag normaal gesproken al weggegooid zou zijn. Tijdens het diner wordt ook de No Waste Award uitgereikt.

Workhops
Op het congres zijn naast diverse sprekers ook workshops te volgen. Daaronder de volgende.
* Eenvoudig en effectief verspilling terugdringen.
* Innovatie en ondernemerschap bij verminderen voedselverspilling.
* Gezond en duurzaam eten & drinken voor instellingen.
* Opschaling van streekproducten.
* Do it yourself-conceptontwikkeling.
* Local food, less waste.
* Verantwoord lekker.
* Eerlijk en heerlijk.
* Verduurzaming van voedsel in (inter)nationaal perspectief.
* Hoe werkt Bio+: succesfactoren en uitdagingen.
* Kompas streekproducten.
* Claimen zonder claims.
* Innoveren door duurzaam ondernemen.
* Lekker'nei: waardecreatie met verduurzaming.
* Zuiniger met voedsel in de catering.
* Film Voedingscentrum.

Deelbron: ANP Pers Support. Foto: D. Sharon Pruitt.

---
Facebook-pagina
Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.