HUMPHREY'S UTRECHT


Met een oppervlakte van duizend vierkante meter en driehonderd zitplaatsen is Humprey’s Restaurant in Utrecht zonder twijfel imposant te noemen. De venue bestaat uit vier zalen, vier private dinings, drie bars en een uitgiftebar. De keuken is daarentegen verrassend compact.

TOEGANELIJK MENU “We beschikken over een overzichtelijk menu waardoor de keuken compact kan blijven”, vertelt operations manager Peter ten Hove. “We serveren een driegangenkeuzemenu tegen een vaste prijs van € 23,95. Op de menukaart staan acht voorgerechten, negen hoofdgerechten en acht nagerechten. Het broodplankje bij het aperitief en de garnituren zijn inclusief. De kaart wisselt om de twee maanden. En omdat we centraal inkopen kunnen we een schappelijke prijs bieden.”

Directeur Rob Adriaanse: “Tijdens deze economische uitdaging vinden mensen het prettig dat we een vaste prijs hanteren. Ook de landelijke dekking van Humphrey’s maakt het concept heel herkenbaar. Ze weten wat ze kunnen verwachten. We besteden heel veel geld aan de sfeer en de inventaris. En dat verwachten gasten niet voor deze prijs.”

MOULIN ROUGE “Meer dan twintig jaar geleden werd in Nijmegen het eerste Humphrey's Restaurant geopend. Inmiddels hebben we twintig vestigingen door heel Nederland en zijn we alweer bezig met de volgende twee. Deze venue hebben we in ruim een half jaar verbouwd. In december 2011 zijn we opengegaan. Ik liep hier rond in een donkere ruimte met led-verlichting, overblijfselen van een voormalige discotheek. Om hier sfeer te creëren moesten we iets heel anders doen.  Ik was net terug uit Parijs. Dat inspirerende me om de ‘moulin rouge’-stijl hier toe te passen. Het was een gok. We wisten niet hoe er op gereageerd zou worden. En tot onze verbazing is iedereen erg enthousiast. Het spreekt de jeugd aan en ook ouderen vinden het sfeervol.”

SFEERBEHEER “Ik wilde het liefst van die Perzische tapijten op de grond. Maar dat is niet echt praktisch. Toen kwam ik op het idee van vloerbedekking met een print. Het is zo goed gelukt dat gasten zelf kijken of ze hun voet eronder kunnen steken. Het interieurontwerp doen we zelf. Gedurende vier dagen per week ben ik onderweg naar de verschillende zaken. We zijn de restaurants continu aan het updaten. En zo rond de vijf jaar restylen we de venue. Voor het interieur doen we inspiratie op door te reizen en beurzen te bezoeken. Ook hebben we een breed netwerk van specialisten, waaronder een kunstenaars die filmdecors schildert en voor ons de muurschildering heeft gemaakt.”

BIOSSCOOP “We hebben al eerder een Humphrey’s Restaurant gehad in Utrecht. Die locatie was toen niet optimaal. Met slechts vijfhonderd vierkante meter was het te klein voor onze formule. In deze ruimte kunnen we ons totale concept goed vertalen. De ‘bioscoop’, een ruimte waar ’s avonds oude zwart-witfilms zonder geluid worden gedraaid, is enorm populair onder stelletjes. Ook de volledig in het concept geïntegreerde rookruimte is een schot in de roos. Dat is heel belangrijk in de horeca, maar wordt vaak onderschat.”

Humphrey’s Restaurant Utrecht
Stadhuisbrug 3
3511 KP Utrecht
+31 (0)30 7527560
humphreys.nl 

TEKST:PAULA PLANTINGA
FOTOGRAFIE: JIM ELLAM