Financiën

'Bereken hogere inkoopprijzen door aan gast'

Driekwart van de horecaondernemers vindt het fair de alsmaar stijgende inkoopprijzen door te berekenen aan de gast.

Dat blijkt uit de poll op Horeca Entree. Deze werd geopend naar aanleiding van de discussie over inkoopprijzen doorberekenen tussen Schnitzel & Ossenhaas in Horeca Entree 09.

Ja-stemmmers
Uit de poll blijkt nu dat 73 procent van de horecaondernemers vindt dat de stijgende inkoopprijzen doorberekend mogen worden. Het gros (44 procent) maakt daarbij wel de kanttekening dit niet te vaak te doen, maar 'eens in de zoveel tijd is het wel nodig'.

Een kwart zegt daarnaast simpelweg: hoe moet je dat anders terugverdienen? En 4 procent denkt dat gasten bereid zijn extra te betalen, dat ze dit wel begrijpen.

Nee-stemmers
26 procent van de poll-stemmers vindt de stijgende inkoopprijzen niet doorberekend mogen worden. 16 procent vindt dat er andere manieren gezocht moeten worden om dit terug te verdienen en 10 procent denkt dat gasten dan weglopen.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.